Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Πτώση τζίρου στην αγορά στο 15ήμερο των εκπτώσεων, απογοητευμένοι οι έμποροι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες των εμπόρων, οι οποίοι είδαν να μειώνεται ο τζίρος τους στο δεκαπενθήμερο των φθινοπωρινών εκπτώσεων.

Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς μετά την ολοκλήρωση της περιόδου των εκπτώσεων, το 82,14% των εμπόρων λένε πως ο τζίρος τους ήταν αρνητικός, ενώ μόλις το 14,29% είδε αύξηση του τζίρου.

Οι έμποροι αποδίδουν την μείωση του τζίρου στα νέα μέτρα λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, το 87,5% δήλωσε ότι τα νέα μέτρα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στον τζίρο, ενώ το 10,71% θεωρεί ότι τα μέτρα δεν επηρέασαν την κίνηση.

Πάντως οι έμποροι φαίνεται πως δεν περίμεναν περισσότερα πράγματα, αφού σχεδόν ο ένας στους τρεις δεν άνοιξε την Κυριακή 7/11, όταν και υπήρχε η δυνατότητα λειτουργίας της αγοράς. Η έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου, έδειξε ότι ιτο 69,64% λειτούργησε την επιχείρηση την Κυριακή 7/11, έναντι του 30,36% που δεν μπήκαν στον κόπο να ανοίξουν. Κι από αυτούς που άνοιξαν, το 82,05% απάντησε ότι οι πωλήσεις κινήθηκαν πτωτικά, έναντι μόλι του 15,38% που είχε αύξηση πωλήσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς επισήμανε ότι οι φθινοπωρινές εκπτώσεις δεν ενίσχυσαν ταμειακά τις επιχειρήσεις, ούτε διευκόλυναν τους καταναλωτές και έτσι ο εμπορικός κόσμος στρέφει την προσοχή του στην περίοδο των εορτών, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει τόνωση της αγοραστικής κίνησης. Κάτι που εξαρτάται όμως από την πορεία της πανδημίας, που αυτή τη στιγμή δείχνει ότι έχουμε μπροστά μας δύσκολες μέρες.

.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ