Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Με το σταγονόμετρο τα μέτρα στήριξης για ρεύμα-φυσικό αέριο, ενώ οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διευκολύνσεις με το σταγονόμετρο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά τα μέτρα αφορούν στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, ενώ δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Κώστα Σκρέκα είναι:

  • Για τους οικιακούς καταναλωτές ρεύματος και τις επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης η επιδότηση αυξάνεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στα 39 ευρώ το μήνα, από 9 ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο και 18 ευρώ τον Οκτώβριο, με όριο κατανάλωσης τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση γίνεται 45 ευρώ μηνιαίως, από 24 ευρώ τον Οκτώβριο.
  • Για τους καταναλωτές φυσικού αερίου αναστέλλεται η καταβολή τελών χρήσης δικτύου για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Τα τέλη θα επιβληθούν από το 2022, όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου.
  • Για τις επιχειρήσεις (βιομηχανία χαμηλής και μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης) αναστέλλονται για 5 μήνες (από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο 2022) οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Τα τέλη θα καταβληθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ