Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Εντελώς διαφορετική εικόνα για την κίνηση στην αγορά έχουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κορκίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαμετρικά αντίθετη εικόνα για την κίνηση της αγοράς δίνουν ο υπουργός Ανάπτυξης και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Με αφορμή τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ το Σαββατοκύριακο και τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκπτώσεων, ο μεν Άδωνις Γεωργιάδης διαπίστωσε ότι η αγορά λειτούργησε χωρίς προβλήματα και μεταβολές στον τζίρο, ενώ ο Βασίλης Κορκίδης περιέγραψε την κίνηση ως υποτονική.

«Η αγοραστική κίνηση ήταν υποτονική. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις πρέπει να καταργηθούν. Δεν συγκινούν πλέον κανένα, ούτε εμπόρους, ούτε καταναλωτές», δήλωσε ο Βασίλης Κορκίδης.

«Έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε από το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών τι συμβαίνει στην αγορά κάθε μέρα, από τις εισπράξεις του ΦΠΑ δηλαδή. Η πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων (για την πανδημία) δεν είχε την επίπτωση που οι εκπρόσωποι των εμπόρων διαφήμιζαν τις προηγούμενες μέρες. Δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή στον τζίρο του Σαββάτου της 6ης Νοεμβρίου με το Σάββατο της 30ης Οκτωβρίου», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όσοι άνοιξαν την Κυριακή αμφιβάλλω εάν η είσπραξη κάλυψε τα έξοδά τους», είπε ο Βασίλης Κορκίδης.

«Με πελάτες που συνομίλησα χθες μου έλεγαν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια με τα μέτρα», υποστήριξε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ