Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Για πρώτη φορά εφέτος θα περιλαμβάνει και εκείνους που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη το φυσικό αέριο.

Η υποβολή των αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης και για όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, θα αρχίσει, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, είτε την προσεχή Πέμπτη 11 Νοεμβρίου ή το αργότερο την επόμενη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου.

Το επίδομα θέρμανσης φέτος είναι διευρυμένο, με σκοπό να αντισταθμιστούν όσο γίνεται περισσότερο, οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα πρώτα χρήματα θα πληρωθούν περί τις 10 Δεκεμβρίου και τα ποσά θα είναι ανάλογα με αυτά που εισέπραξαν πέρυσι οι δικαιούχοι.

Οι νέοι, δηλαδή αυτοί που θα πάρουν εφέτος επίδομα, ενώ δεν συνέβη το ίδιο πέρυσι, είτε λόγω του ότι χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, είτε διότι το λαμβάνουν εξαιτίας του ότι αυξήθηκαν τα κριτήρια (περιουσιακά και εισοδηματικά), θα λάβουν το επίδομα έως το τέλος του έτους.

Η εξόφληση παλαιών και νέων, πιθανότητα θα γίνει μέσα στο Ιανουάριο του 2022.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ