Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Σαφάρι ελέγχων στην αγορά – Δυσαρέσκεια ακόμη κι από τους αστυνομικούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαφάρι ελέγχων άρχισε η Αστυνομία και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σ΄ άλλα αστικά κέντρα προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τηρούνται τα νέα μέτρα, σε εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και διασκέδασης. Προτεραιότητα έχουν εστιατόρια και μπαρ, που μπαίνουν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών αλλά και οι είσοδοι σε μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Η εξόρμηση της Αστυνομίας αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αν και, όπως λέγεται, οι καταστηματάρχες είναι προσεκτικοί πια και δεν βάζουν όποιον να΄ναι μέσα στο κατάστημα, αν δεν έχει χαρτιά.

«Να δούμε τι άλλο θα μας ζητήσουν πια. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαρκώς τον χωροφύλακα στους πελάτες», ανέφερε στο «Newscenter» στέλεχος σε εμπορική επιχείρηση ρούχων.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως σε πολυσύχναστα σημεία με νεαρόκοσμο. Από το πρωί του Σαββάτου περίπου 3.000 αστυνομικοί με 190 συνεργεία έχουν ριχτεί στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Πηγές του «Newscenter» πάντως, αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και στην Αστυνομία, καθώς οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη κατά της πανδημίας. Αξιωματικοί κι υπαξιωματικοί θεωρούν ότι η Αστυνομία έχει χάσει τον ρόλο της και αντί να κυνηγά πραγματικούς εγκληματίες εξαντλεί δυνάμεις κυνηγώντας εμπόρους, μαγαζάτορες και καταναλωτές. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 18 εκατομμύρια έλεγχοι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ