Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΑΑΔΕ: Στέλνει νέα εκκαθαριστικά σε όσους έχουν εισοδήματα από το εξωτερικό και δεν τα δήλωσαν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα ραβασάκια στέλνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την είσπραξη φόρων από όσους είχαν εισοδηματα στο εξωτερικό και δεν τα δήλωσαν. Η ΑΑΔΕ εντόπισε τουλάχιστον 15.000 φορολογούμενους που εισέπραξαν μισθούς ή συντάξεις από ξένες χώρες μέσα από διασταυρώσεις των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλαν οι φορολογούμενοι στην χώρα μας και διαπίστωσε ότι δεν εμφανίζονταν αυτά τα εισοδήματα.

Τα στοιχεία που διασταύρωσε η ΑΑΔΕ προέρχονται από την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με περίπου 100 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα μέλη του ΟΟΣΑ, αλλά και η Ελβετία. Όσοι κατοικούν στην Ελλάδα και υποβάλλουν φορολογική δήλωση είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν και τα εισοδήματα από άλλες χώρες για να πληρώνουν και τον αναλογούντα φόρο. Εξαιρούνται μόνον οι χώρες με τις οποίες η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης.

Στα εκκαθαριστικά που θα λάβουν οι φορολογούμενοι ο φόρος προσδιορίζεται κατ΄εκτίμηση για το εισόδημα που προκύπτει, με βάση τη διασταύρωση των στοιχείων που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές. Επιπλέον προσδιοριζεται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος ο ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, εφόσον προκύπτουν τέτοιες υποχρεώσεις.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ