Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Κυβερνητικό βέρτιγκο – Δυο μήνες μετά την εξαγγελία για την επιδότηση ρεύματος δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου όταν o Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ ανακοίνωσε το μέτρο. Δύο μήνες μετά, διαπίστωσαν ότι θέλει την έγκριση των Βρυξελλών.

Πριν από περίπου δυο μήνες έγιναν πανηγυρικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επιδότηση του λογαριασμού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις χαμηλής τάσης για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Τότε απλώς ήταν ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς από τις 11 Σεπτεμβρίου έως σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα δοθεί το πράσινο φως για την εφαρμογή του μέτρου.

Η κυβέρνηση της επικοινωνίας προφανώς είναι στο πολιτικό βέρτιγκο καθώς της διέφυγε ότι χρειάζεται να κάνουν κάποια καίρια βήματα για να μπορέσει να γίνει πράξη η εξαγγελία.

Το ανακάλυψαν όταν η ΚΥΑ έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών μετά την υπογραφή της από τον υπουργό Περιβάλλοντος. Τα στελέχη του υπουργείου διαπίστωσαν τότε ότι επειδή η πρόβλεψη είναι για επιδότηση ρεύματος όχι μόνο σε νοικοκυριά αλλά και στις επιχειρήσεις χαμηλής τάσης, χρειάζεται να έχει γίνει πρώτα η σχετική κοινοποίηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν, προκειμένου να δοθεί η εξαίρεση από τον κανονισμό περί κρατικών ενισχύσεων.

Κυβερνητικό βέρτιγκο δηλαδή και στα πιο απλά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ