Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Γερμανικός όμιλος ΜΜΕ αγοράζει την ιστοσελίδα Politico

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο γερμανικός όμιλος μέσων Ενημέρωσης Axel Springer προχώρησε στην εξαγορά της αμερικανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Politico. Η εξαγορά είναι η μεγαλύτερη  στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας, όπως ανακοίνωσε η Springer.

Η συμφωνία για την εξαγορά υπεγράφη από τον ιδρυτή του Politico, Ρόμπερτ Άλμπριτον .
Η Springer αναμένει ότι η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Axel Springer αποκτά επίσης το υπόλοιπο 50% του Politico Europe αφού οι εταιρείες είχαν προηγουμένως δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση. Η Springer δεν ανέφερε τιμή αγοράς, και οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να μην αποκαλύψουν. Σύμφωνα με έκθεση της Handelsblatt, η εξαγορά θα μπορούσε να ανερχεται τουλάχιστον σε 650 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ιδρυτής και εκδότης του Politico, Ρόμπερτ Άλμπριτον, δήλωσε ότι ανυπομονεί  να συνεργαστεί με τον Όμιλο Axel Springer και το αφεντικό του Ματίας Ντέπφνερ και «να προωθήσει την επιχείρηση ακόμη περισσότερο μαζί».

Το Politico ιδρύθηκε το 2007 και μεταδίδει πολιτικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 700 υπαλλήλους. Η Politico και η Springer Verlag λειτουργούν από κοινού την εταιρεία μέσων ενημέρωσης Politico Europe με περίπου 200 υπαλλήλους ως κοινή επιχείρηση από το 2014.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ