Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Euro2020- Οι Βρετανοί καθηλώθηκαν μπροστά στις τηλεοράσεις τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η τηλεθέαση του τελικού του Euro2020 ξεπέρασε την κηδεία της Νταϊάνα

Είκοσι τέσσερα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να βρεθούν τόσοι πολλοί Βρετανοί μπροστά από τηλεοράσεις τους, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ τηλεθέασης.

BBC και ITV, συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό στο Ηνωμένο Βασίλειο από την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997.

Το μεγάλο παιχνίδι στο Wembley Stadium του Λονδίνου, το οποίο ξεκίνησε στις 22:00 (ώρα Ελλάδας/ 20:00 ώρα τοπική), πήγε στη διαδικασία των πέναλτι, και στην κορύφωσή του είχε καθηλώσει 30,95 εκατομμύρια τηλεθεατές. Την ίδια ώρα, ο τελικός είχε προσελκύσει επίσης τεράστιο ενδιαφέρον στην Ιταλία, με συνολικό κοινό άνω των 20 εκατομμυρίων σε δημόσια και συνδρομητική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BARB, το BBC σημείωσε μια μεγάλη νίκη έναντι του ITV για την κάλυψή του αγώνα. Στην τηλεθέαση κατά τη διάρκεια των πέναλτι το BBC προσέλκυσε περίπου 25 εκατομμύρια θεατές, έναντι 6 εκατομμυρίων τηλεθεατών του ITV. Συνολικά, η κάλυψη του BBC One ήταν κατά μέσο όρο 17,8 εκατομμύρια θεατές από τις 20.20 έως τις 01.40, ενώ το ITV κατά μέσο όρο 4 εκατομμύρια θεατές από τις 20.30 έως λίγο πριν τις 02:00.

Επίσης ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Ιταλίας Rai συγκέντρωσε μέσο κοινό 18,2 εκατομμύρια θεατές για τον τελικό, ενώ τον αγώνα παρακολούθησαν ακόμα 2,4 εκατομμύρια συνδρομητές της συνδρομητικής τηλεόρασης Sky Italia.

Ο M6, ο γαλλικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, συγκέντρωσε μέσο όρο 11,8 εκατομμυρίων θεατών για τον τελικό, σύμφωνα με στοιχεία του Médiamétrie. Το κοινό του M6 έφτασε τα 13,9 εκατομμύρια κοντά στις 23:00 και είναι το υψηλότερο κοινό από το 2018 για έναν αγώνα που δεν περιλαμβάνει τη γαλλική εθνική ομάδα.

Στη Γερμανία, ο αγώνας προσέλκυσε κατά μέσο όρο 20,9 εκατομμύρια θεατές από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ZDF. Ο αγώνας μεταδόθηκε επίσης στη γερμανική συνδρομητική τηλεόραση από την Telco Deutsche Telekom.

Το υψηλότερο γερμανικό κοινό του τουρνουά ήταν τα 27,4 εκατομμύρια, στον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας στους «16» από την Αγγλία.

Στην Ισπανία, τα πρώτα 90 λεπτά του τελικού παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 6,5 εκατομμύρια θεατές στο στο Telecinco, ενώ πάνω από 7,5 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την παράταση  και σχεδόν 8,5 εκατομμύρια τα πέναλτι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ