Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Eίναι γεγονός: Ο Σπίλμπεργκ υπογράφει με το Netflix

Με τον Σπίλμπεργκ, το Netflix έχει προσλάβει έναν από τους πιο σημαντικούς  σκηνοθέτες και παραγωγούς στο Χόλυγουντ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πολυβραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης Στηβεν Σπίλμπεργκ,  αλλάζει στρατόπεδο. Περνάει από τη μεγάλη οθόνη, στην τηλεόραση, υπογράφοντας μια αποκλειστική συμφωνία με το Netflix τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι πρόσφατα, ο 74χρονος σκηνοθέτης εθεωρείτο αποδεδειγμένος αντίπαλος της τηλεόρασης. Σε μια συνέντευξή του στον βρετανικό τηλεοπτικό οργανισμό ITV, το είχε δικαιολογήσει ως εξής: ”Εάν κάνεις μια τηλεοπτική ταινία και το υλικό είναι καλό, μπορεί να κερδίσεις ένα βραβείο Emmy, αλλά όχι Όσκαρ. Νομίζω ότι είναι λάθος οι ταινίες που προβάλλονται μόνο για μια εβδομάδα στα θέατρα να διαγωνίζονται  για τα Όσκαρ.”

Αυτή τη γραμμή ακολούθησε ο Σπίλμπεργκ και ως μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου  και πρόεδρος του σκηνοθετικού τμήματος, για να αποκλείσει τη συμμετοχή των ταινιών Netflix στα βραβεία Όσκαρ. Τώρα όμως-λόγω και της πανδημίας- τα πράγματα αλλάζουν και  αυτό επηρεάζει και τους μεγάλους σκηνοθέτες στο Χόλυγουντ.

Με τον Σπίλμπεργκ, το Netflix έχει προσλάβει έναν από τους πιο σημαντικούς  σκηνοθέτες και παραγωγούς στο Χόλυγουντ. Το όνομά του συνδέεται με τεράστιες επιτυχίες στο box office όπως ο εξωγήινος «ΕΤ», «Τα σαγόνια του καρχαρία», «Η Διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» και «η Λίστα του Σίντλερ».

Η συνεργασία μεταξύ της εταιρείας παραγωγής του Σπίλμπεργκ, «Amblin Partners»  με το Netflix, έχει προγραμματιστεί για αρκετά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πρόκειται να δημιουργηθούν πολλές ταινίες μεγάλου μήκους για την πλατφόρμα ροής από την Silicon Valley. Υπάρχει συμφωνία  για τουλάχιστον δύο παραγωγές ετησίως. Και οι δύο πλευρές σιωπούν για το οικονομικό πεδίο της συμφωνίας.

Η ειδικός του κινηματογράφου Τζούλια Μπόρστιν από τον τηλεοπτικό οργανισμό CNBC λέει ότι το Netflix θέλει να προσελκύσει νέους συνδρομητές με το λαμπερό όνομα του σκηνοθέτη. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη νίκη για το Netflix, ακόμα κι αν δεν είναι σαφές ποια είναι η οικονομική εμβέλεια της συνεργασίας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ