Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Ανατροπή στο τηλεοπτικό σκηνικό: Η Cosmote TV εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη Super League 1

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η συνδρομητική πλατφόρμα της Cosmote έκανε κρούση στη Super League 1 για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος υπό το καθεστώς της κεντρικής διαχείρισης

Mια μεγάλη ανατροπή έρχεται (;) στο τηλεοπτικό αθλητικό σκηνικό που ενδέχεται να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα και το εν γένει status quo στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του «sdna.gr», η Cosmote TV εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Super League 1.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται απλώς για σκέψη από την πλευρά του συνδρομητικού καναλιού αλλά για έμπρακτο ενδιαφέρον το οποίο έχει εκδηλωθεί καθώς ήδη έχει ενημερωθεί ο συνεταιρισμός της Super League 1 που θα κληθεί να εξετάσει μια ιδιαίτερα βαρύνουσα και σημαντική πρόταση από έναν ισχυρό τηλεοπτικό φορέα με μακροχρόνια παρουσία στα αθλητικά τηλεοπτικά δρώμενα, ουδέποτε όμως με εμπλοκή στο ελληνικό πρωτάθλημα παρά μόνο στο Κύπελλο Ελλάδας, του οποίου τα δικαιώματα διατηρεί τα τελευταία χρόνια.

Την ενημέρωση προς τα μέλη του συνεταιρισμού έκανε κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Super League 1, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολύ πρόσφατη επικοινωνία που υπήρξε από την πλευρά της Cosmote, απ’ την οποία έγινε διερευνητική επαφή.

Το ενδιαφέρον με την κρούση της Cosmote TV έγκειται στο γεγονός ότι επιθυμεί την απόκτηση των δικαιωμάτων της Super League υπό το καθεστώς της κεντρικής διαχείρισης, δηλαδή όλων των ομάδων κι όλων των αγώνων της λίγκας, κι όχι μεμονωμένα των εμπορικών ομάδων.

Επί της ουσίας, το συνδρομητικό κανάλι φαίνεται πως θέλει ή όλο το πρωτάθλημα ή τίποτα. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως ευνοεί τις μικρότερες ομάδες του πρωταθλήματος που στο ενδεχόμενο της μεμονωμένης διαπραγμάτευσης αποδυναμώνονται λόγω του ότι δεν αποτελούν εμπορικά ονόματα. Κάτι τέτοιο συνέβη κατά το πρόσφατο παρελθόν οπότε αρκετές ομάδες έμειναν προσωρινά «άστεγες» γεγονός που απείλησε την έναρξη της σεζόν, ενώ παλαιότερα υπήρξε και κυβερνητική παρέμβαση μέσω της ΕΡΤ για να σωθεί το πρωτάθλημα.

Η κρούση της Cosmote TV προς τη Super League 1 έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία στον συνεταιρισμό έχει ανοίξει και πάλι η κουβέντα, από κάποιες ομάδες, για το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Tα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο στηρίζουν, άλλωστε, ως επί το πλείστον το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς οι περισσότερες ομάδες, αν όχι όλες, έχουν ως βασική πηγή εσόδων την τηλεοπτική συμφωνία.

Υπό αυτές τις νέες εξελίξεις βεβαίως αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Nova (Forthnet) που είναι ο βασικός τηλεοπτικός πάροχος του πρωταθλήματος επί χρόνια, αφού το πρωτάθλημα της Super League 1 αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της συνδρομητικής πλατφόρμας.

Πηγή: sdna.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ