Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Διέγραψαν τον Σωτήρη Καψώχα από την ΕΣΗΕΑ – Εφέσιμη η ποινή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την οριστική διαγραφή του Σωτήρη Καψώχα από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ψήφους 3 έναντι 2. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος «για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αναφορικά με το πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ».

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» ενημερώθηκε για την ποινή του, όχι όμως και τα Μέσα και οι συνάδελφοί του, αφού μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε αναρτηθεί στο site της Ένωσης η σχετική απόφαση.

Ο κ. Καψώχας, υπενθυμίζουμε, διατύπωσε την προσωπική γνώμη πως ο λόγος του προέδρου της ΝΔ «θυμίζει κάποιες στιγμές τον θεωρητικό του φασισμού, Σέρτζιο Πανούντσιο, ο οποίος εισήγαγε τα στοιχεία του εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».

Είναι απορίας άξιο πώς μια τέτοια προσωπική άποψη αποτελεί αντικείμενο διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο με τις ακραίες και εμπρηστικές τοποθετήσεις αρκετών άλλων δημοσιογράφων (με λεξιλόγιο πεζοδρομίου) σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Για να μην αναφερθούμε στη συνειδητή διασπορά fake news.

Η απόφαση αυτή είναι εφέσιμη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ