Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

“Έφυγε” ο συνάδελφος Βασίλης Μούρτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων θρηνεί την απώλεια του Βασίλη Μούρτη ο οποίος έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή. Ο συνάδελφος Βασίλης Μούρτης, έγκυρος συντάκτης, κάλυπτε, εδώ και πολλά χρόνια, το πολιτικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ.

Γεννημένος το 1953 στην Αμφιλοχία, ο Βασίλης Μούρτης μπήκε από νωρίς στον επαγγελματικό στίβο, έχοντας χάσει στην εφηβεία τον πατέρα του.  Σπούδασε στη Σιβιτανίδειο και εργάστηκε αρχικά ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αγωνιστής και Εξόρμηση. Το 1982 εντάσσεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αργότερα συνεργάζεται και με την ΕΡΤ3, ενώ τα τελευταία χρόνια δημιούργησε δική του ενημερωτική πύλη. Ο Βασίλης Μούρτης αφήνει πίσω του δύο παιδιά, τον Θοδωρή και τη Νεφέλη. Η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί μεθαύριο.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ: “Θα μας λείψει ως φίλος και ως δημοσιογράφος», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για «τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Μούρτη, ενός ανθρώπου με πολύχρονη προσφορά στο δημοσιογραφικό λειτούργημα, συμμετοχή και παρουσία στους αγώνες της δημοκρατικής παράταξης”. “Με ανήσυχο πνεύμα, δυναμική φωνή και ευθύβολη γραφή κάλυψε επί πολλά χρόνια το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας στην ορθή και αντικειμενική ενημέρωση» τονίζεται στην ανακοίνωση και με την οποία το Κίνημα, εκφράζει «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του”.

Ανακοίνωση ΝΔ: “Προκαλεί βαθιά θλίψη ο ξαφνικός και αδόκητος θάνατος του Βασίλη Μούρτη. Ενός ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου και ικανότατου δημοσιογράφου. Είναι μια μεγάλη απώλεια για το χώρο του Τύπου. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ