Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ: Πέθανε ο «Γκάνθερ» από «Τα Φιλαράκια»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέθανε χτυπημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 59 ετών ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ, από την δημοφιλή σειρά «Τα Φιλαράκια» όπου υποδυόταν τον Γκάνθερ, τον σερβιτόρο και διευθυντή της θρυλικής καφετέριας Central Perk.

Ο έβδομος φίλος

Ενώ δεν είχε τον ίδιο χρόνο συμμετοχής με τους έξι κύριους χαρακτήρες των Friends, ο Γκάνθερ ήταν και παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των θαυμαστών της σειράς. «Ο κόσμος τον γνώριζε ως Gunther (ο έβδομος φίλος)… αλλά τα αγαπημένα του πρόσωπα τον γνώριζαν ως ηθοποιό, μουσικό, άνθρωπο που είχε την αυτεπίγνωση του καρκίνου με τον οποίο έδινε μάχη και αγαπημένο σύζυγο», είπε ο μάνατζέρ του.

https://www.facebook.com/friends.tv/photos/a.10158531381024576/10158863238404576

Η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Warner Bros, σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει ότι «η τηλεόραση θρηνεί την απώλεια του James Michael Tyler, αγαπημένου ηθοποιού και αναπόσπαστου μέλους της οικογένειας των ΦΙΛΩΝ μας. Οι σκέψεις μας βρίσκονται με την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους θαυμαστές του».

«Πιθανότατα θα με νικήσει…»

Ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ είχε ανακοινώσει ότι έπασχε από καρκίνο στον προστάτη και είχε δηλώσει στον Craig Melvin του TODAY ότι η διάγνωση καθυστέρησε, η ασθένεια προχώρησε και σε άλλα μέρη του σώματος και ο ίδιος υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία.

«Διαγνώστηκα με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στα οστά μου. Αντιμετωπίζω αυτήν τη διάγνωση σχεδόν τα τελευταία τρία χρόνια… Είναι στο στάδιο 4 (τώρα). Καρκίνος στο τελικό στάδιο. Αρα ξέρετε, πιθανότατα θα με νικήσει».

«Μια… εξέταση αίματος»

«Θέλοντας να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, μοιράστηκε με θάρρος την ιστορία του και έγινε ακτιβιστής για όσους έχουν προστάτη να κάνουν μια… εξέταση αίματος ήδη από την ηλικία των 40 ετών», είπε ο μάνατζέρ του.

Ο Τάιλερ εμφανίστηκε σε σχεδόν 150 επεισόδια της κωμωδίας που προβλήθηκε στο NBC από το 1994 έως το 2004. Στην συνέχεια της καριέρας του συμμετείχε σε δύο ταινίες μικρού μήκους – The Gesture and the Word, and Processing – κερδίζοντας βραβεία καλύτερου ηθοποιού σε διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ