Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Έλτον Τζον: Παλεύει με το τραύμα από την σκληρή παιδική του ηλικία και μπορεί να «εκραγεί ανά πάσα στιγμή»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Έλτον Τζον αποκάλυψε ότι εξακολουθεί να παλεύει με το τραύμα της παιδικής του ηλικίας, το οποίο ενέπνευσε το γονεϊκό του στυλ  να είναι το αντίθετο απέναντι στα δικά του παιδιά.

Ο θρυλικός τραγουδιστής και σκηνοθέτης (74 ετών) έχει δύο γιους τον Zachary (10 ετών) και τον Elijah (οκτώ ετών), με τον σύζυγό του David Furnish, τους οποίους μεγάλωσαν ώστε να είναι «αγαπημένοι κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας» και να μην φοβούνται τους γονείς τους όπως εκείνος.

Ο Έλτον είπε, «Ποτέ δεν τους χτυπάμε ούτε χάνουμε την ψυχραιμία μας μαζί τους. Όταν είναι κακοί, χάνουν το χαρτζιλίκι τους ή τα ηλεκτρονικά τους παιχνίδια για μια εβδομάδα, αλλά πότε δεν τιμωρούνται σωματικά ή ψυχικά. Το συζητάμε μαζί τους. Και είναι πολύ χαρούμενα παιδιά. Πάντα φοβόμουν τους γονείς μου και δεν ήθελα να με φοβούνται ποτέ τα παιδιά μου».

«Θα νιώθουν αγκαλιά και αγάπη κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας. δεν πρόκειται να χτυπηθούν και να έχουν αυτές τις ουλές για το υπόλοιπο της ζωής τους», συνέχισε συναισθηματικά φορτισμένος.

Ο Έλτον παραδέχεται ότι ανησυχούσε ότι ήταν «πολύ αργά» για να κάνει παιδιά, αλλά λέει ότι οι γιοι του ήρθαν «την κατάλληλη στιγμή» και του έδωσαν έναν «σκοπό ζωής».

Στο απόγειο της φήμης του, ο Έλτον πάλευε με την ψυχραιμία του ιδιαίτερα όταν έκανε κατάχρηση κοκαΐνης και αλκοόλ και έκτοτε είναι νηφάλιος για 30 χρόνια.

Παραδέχεται ότι η τάση για «έκρηξη» εξακολουθεί να είναι μέσα του, εξηγώντας: «Η συμπεριφορά μου ήταν τόσο ακανόνιστη και τόσο απρόβλεπτη. Και μπορεί ακόμα να εκραγώ ανά πάσα στιγμή».

«Προσπαθώ να δουλέψω με τον εαυτό μου εδώ και πολύ καιρό και έχω έναν υπέροχο σύζυγο που ξέρει πώς να με βγάλει από αυτές τις σκέψεις. Νομίζω ότι είναι ένα καλλιτεχνικό πράγμα, οι καλλιτέχνες μπορεί να είναι τόσο αυτοκαταστροφικοί μερικές φορές, χωρίς λόγο. Μπορεί μια μέρα όλα να πάνε τόσο καλά, και σηκώνομαι και νιώθω ότι ο κόσμος είναι εναντίον μου. Γιατί; Δεν ξέρω».

Τα θέματα, λέει, πηγάζουν από την παιδική του ηλικία, προσθέτοντας, «Η αηδία του εαυτού, η μη αυτοεκτίμηση, προέρχεται από όταν ήμουν παιδί».

Αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του ότι η μητέρα του τον έδερνε με συρμάτινη βούρτσα, ενώ τον εκπαίδευε το γιογιό και ο πατέρας του τον χτύπησε επειδή του έβγαλε το μπλέιζερ με λάθος τρόπο, κάτι που τον έκανε να «περπατάει με τσόφλια αυγών».

Ο Έλτον εξήγησε, «Σε όλη μου τη ζωή, μέχρι που έγινα νηφάλιος, φοβόμουν να μιλήσω σε κάποιον. Με ρώτησαν όταν πήγα στη θεραπεία πώς ένιωθα και είπα πως δεν νιώθω τίποτα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ