Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Πρίγκιπας Κάρολος: Η Aston Martin του κινείται με κρασί και τυρί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι συμμερίζεται στις ανησυχίες της Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλων ακτιβιστών υπέρ του περιβάλλοντος ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες «απλά μιλούν» για την κλιματική αλλαγή και δεν κάνουν αρκετά για να αποτρέψουν το καταστροφικό της αντίκτυπο.

Μιλώντας ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή COP26, ο 72χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του να μιλάει για ‘πράσινα’ ζητήματα, δήλωσε ότι κατανοεί για ποιο λόγοι οι ακτιβιστές αναλαμβάνουν δράση όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδράνεια των πολιτικών. Οι απόψεις του απηχούν σχόλια της Τούνμπεργκ και άλλων νεαρών ακτιβιστών στην εκδήλωση Youth4Climate στην Ιταλία τον περασμένο μήνα όταν κατηγόρησε τους ηγέτες για «30 χρόνια μπλα, μπλα, μπλα».

O πρίγκιπας Κάρολος σε συνέντευξή του στο BBC είπε ότι κατανοεί γιατί οργανώσεις όπως η «Extinction Rebellion» κατεβαίνουν στους δρόμους και απαιτούν αλλαγές που θα σώσουν τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

«Όλοι αυτοί οι νέοι νιώθουν ότι ποτέ δεν γίνεται τίποτα, άρα φυσικά θα απογοητευθούν. Αλλά δεν βοηθά, δεν νομίζω, να γίνεται με τρόπο που αποξενώνει τους ανθρώπους. Άρα καταλαβαίνω απολύτως την απογοήτευση, η δυσκολία είναι πώς κατευθύνεις αυτή την απογοήτευση με ένα τρόπο που είναι εποικοδομητικός παρά καταστροφικός. Το θέμα είναι οι πολίτες να προσέξουν πραγματικά πόσο απεγνωσμένοι είναι τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι».

Τα ”πράσινη” Aston Martin του Κάρολου

Ο Κάρολος, ζήτησε από τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν με επικεφαλής επιχειρήσεων και τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να επιλυθεί η κλιματική κρίση, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα δικά του ‘πράσινα’ διαπιστευτήρια, δεδομένου του πάθους του για αυτοκίνητα και του αποτυπώματος άνθρακα των βασιλικών παλατιών, ο Κάρολος δήλωσε ότι μετέτρεψε την 51 ετών Aston Martin του με τέτοιο τρόπο ώστε να κινείται με πλεόνασμα λευκού κρασιού και ορό γάλακτος που προέρχεται από την παραγωγή τυριού, και ότι στις κατοικίες του έχουν εγκατασταθεί μπόιλερ βιομάζας και ηλιακά πάνελ. Είπε επίσης ότι δύο ημέρες την εβδομάδα δεν καταναλώνει κρέας ή ψάρι και ότι τις Δευτέρες δεν τρώει γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ