Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Βγαίνει σε δημοπρασία το πιστόλι του Αλ Καπόνε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε δημοπρασία θα βγούν στις 8 Οκτωβρίου, 174 προσωπικά αντικείμενα του Αμερικανού γκάνγκστερ Αλ Καπόνε. Η συλλογή φυλλάσονταν για δεκαετίες από την οικογένεια και περιλαμβάνει όπλα, κοσμήματα, γράμματα μέσα από την φυλακή και άλλες αντίκες.

Η αξία των αντικειμένων υπολογίζεται οτι φτάνει έως 713.000 δολάρια. Πολύτιμο είναι φυσικά το αγαπημένο πιστόλι του αρχιμαφιόζου, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που έχει δεχθεί τους περισσότερους πυροβολισμούς στον κόσμο. Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο πιστόλι 0.45 χιλιοστών, που αναμένεται να φτάσει έως και τα 150.000 δολάρια στην δημοπρασία.

Από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα εκτιμάται πως είναι, το τρισέλιδο χειρόγραφο γράμμα του Αλ Καπόνε που έστειλε στον γιό του, μέσα από την φυλακή. “Στον αγαπημένο μου Σον, εδώ ο πατέρας σου, που σε αγαπά με όλη του την καρδιά και είναι περήφανος που έχει έναν γιό τόσο έξυπνο όσο εσύ…”roloi gramma

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν και όσοι θελήσουν να αποκτήσουν το ρολόι του Αλ Καπόνε, το οποίο είναι φτιαγμένο απο πλατίνα και διαμάντια.

Δεκάδες χιλιάδες δολάρια εκτιμάται πως θα κοστίσει ο πίνακας που απεικονίζει τον ηγέτη της μαφίας του Σικάγο, με τον γιό του Σον. pinakas

Η πολυτελής βίλα του Αλ Καπόνε στην Φλόριντα, την οποία αγόρασε το 1922 σε ηλικία 29 ετών, πωλήθηκε πρόσφατα για 10.750 εκατομμύρια δολάρια. Το ακίνητο διαθέτει ακόμη και ιδιωτική παραλία, επτά υπνοδωμάτια, πέντε πλήρεις μπάνια και δύο μικρότερα  λουτρά. Ο  γκάνγκστερ πέθανε στην κρεβατοκάμαρά του σπιτιού στις 25 Ιανουαρίου 1947, σε ηλικία 48 ετών. Ο αγοραστής μάλιστα πρόκειται να το κατεδαφίσει και στην θέση του θα κτίσει νέο πολυτελές οίκημα.

Ο Αλ Καπόνε ήταν γνωστός ως αφεντικό της μαφίας στο Σικάγο για τουλάχιστον επτά χρόνια, ωστόσο το 1931 συνελλήφθη και μπήκε στην φυλακή της Ατλάντα, ενώ στην συνέχεια εστάλη στο Αλκατράζ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ