Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Φθινόπωρο και Σαλόνι: Δωρεάν ιδέες για να το αγαπήσετε ξανά [pics]

Ιδανική περίοδος να φρεσκάρετε την αύρα του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Longdown κι καύσωνες μας έκαναν βαριά την ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ήρθε όμως το φθινόπωρο! Αυτή η γλυκιά περίοδος μας δίνει την ευκαιρία να ανανεώσουμε τον χώρο μας και τη διάθεσή μας.
Κι επειδή ο πυρήνας της κατοικίας είναι το σαλόνι ας ξεκινήσουμε από αυτό.

Το πιο σημαντικό: Ο χώρος μας είναι μια νοερή προέκταση του σώματος μας. Έχει λοιπόν σημασία δημιουργία ενός εσωτερικού περιβάλλοντος.
Δεν έχει σημασία αν είναι μικρός ή μεγάλος. Τα tips που σας δίνουμε κάνουν για όλες τις περιπτώσεις.

IMG 6938

Βασική αρχή: Πάρτε θάρρος και ξεφορτωθείτε

Το σαλόνι μας δεν είναι βιτρίνα εμπορικού καταστήματος. Είναι ένας χώρος καθημερινής λειτουργίας. Άρα δεν το γεμίζουμε με όλα τα αντικείμενα που νομίζουμε ότι αγαπάμε αλλά αν τα αφαιρέσουμε, μετά από ένα μήνα δεν θα τα θυμόμαστε.

Απελευθερώστε λοιπόν το χώρο να μπορεί να ανασάνει από: σουβενίρ καλοκαιρινών διακοπών και ταξιδιών γενικά, ενθύμια γάμων και βαφτίσεων, πιατέλες, μπουκέτα από ξερά άνθη, μπιμπελό, χειροποίητα καντηλιέρα, κουτάκια ξύλινα, μαξιλάρια σε όλα τα χρώματα…
Τολμήστε κι αφαιρέστε και έπιπλα ή τραβήξτε τα από τους τοίχους, δίνοντάς τους άλλες θέσεις, πιο ευέλικτες και πάντα με το μάτι να κοιτά προς το παράθυρο. Μην γυρίζετε ποτέ την πλάτη στο φυσικό φως.

couch

Επιλέξτε το βασικό χρώμα

Ο χώρος πρέπει να έχει ένα βασικό χρώμα κατά προτίμηση ουδέτερο (απαλό γκρι, χρώμα της άμμου, λευκό και γενικά οι γήινοι τόνοι). Αν δεν είστε βέβαιες πως να ξεκινήσετε, τότε λάβετε υπόψη το μεγαλύτερο έπιπλο του δωματίου που συνήθως είναι ο καναπέ σας. Ακόμα κι αν έχει πολύ έντονο χρώμα, μια τολμηρή επιλογή.

IMG 4211
Παίξτε με τις υφές των υφασμάτων

Τότε οι τοίχοι θα πρέπει να διατηρηθούν φρέσκοι και ουδέτεροι, και τα αναδυόμενα χρώματα θα είναι από την ίδια χρωματική παλέτα και θα προέρχονται από τα αξεσουάρ του δωματίου.
Τα μαξιλάρια επιλέξτε να έχουν το ίδιο χρώμα, απλά μπορεί να αλλάζει η υφή των καλυμμάτων τους.

Κουρτίνες

Μπορείτε να ξεχάσετε τα ατέλειωτα μέτρα υφάσματος και ό,τι αυτά συνεπάγονται σε καθαριότητα. Επιλέξτε μοντέρνες και πρακτικές λύσεις. Ιδανική είναι η ρολοκουρτίνα (roller) και μάλιστα σε ουδέτερο λευκό χρώμα.

rollerΤαιριάζει με όλα, τοποθετείται εύκολα, καθαρίζεται εύκολα, προσφέρουν καλύτερη σκίαση και αισθητική. Και ξαλαφρώνουν τον χώρο!

Διακόσμηση με λίγα κι εκλεκτά

Επιλέξατε έξυπνα αξεσουάρ που δείχνουν «ακριβά» χωρίς να κοστίζουν. Αυτό εξαρτάται από το υλικό και το χρώμα τους.
Φτιάξτε μια γωνία με αληθινά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν έχουν καμία απαίτηση για ιδιαίτερη φροντίδα. Δίνουν στιλ και ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα. Μπορείτε βέβαια να προσθέσετε κι ένα δύο ψεύτικα αλλά να μην φωνάζουν από μακριά «είμαστε ψεύτικα».

IMG 4212

Αποκτήστε καντηλιέρια που θα τα χρησιμοποιείτε διαρκώς. Τα κεριά δεν είναι μόνο για τις γιορτές ούτε καν μόνο για το βράδυ. Και κυρίως επενδύστε σε ένα αρωματικό χώρου ηλεκτρικό ή μία συσκευή που χρειάζεται απλά ρεσό.
Τα φυσικά έλαια γαληνεύουν την ατμόσφαιρα. Και προς θεού μην κάνετε χρήση αρωματικών χώρου που πουλούν στα super markets. Το σαλόνι σας θα μυρίζει σαν σαλόνι αυτοκινήτου…Δημιουργείστε σε μία μεριά του τοίχου μία μικρή πινακοθήκη. Με κορνίζες στο ίδιο χρώμα και με εικόνες που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε. Πάντως αποφύγετε απομιμήσεις διάσημων ζωγράφων.

Η πιο πολύτιμη συμβουλή

Μία είναι η λέξη κλειδί! «Τάξη» Δέκα λεπτά πριν τον ύπνο βάλτε μια τάξη στο χώρο, ώστε το πρωί να σας υποδεχτεί εκ νέου, με χαρά.  Και να θυμάστε: ο χώρος και τα στοιχεία που τον αρθρώνουν δεν αποτελεί απλώς κατάλυμα του σώματος. Είναι και κατάλυμα του υποσυνείδητο, της μνήμης, της σκέψης, της ψυχής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ