Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Tέλος ο εφιάλτης από τον πατέρα της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια μεγάλη νίκη για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς, που έζησε παράφορη καταπίεση από τον πατέρα της όλα αυτά τα χρόνια.

Η Μπρίτνει προσπαθούσε καιρό να απομακρύνει τον πατέρα της, λέγοντας ότι είναι το «απαραίτητο πρώτο – και ουσιαστικό – βήμα προς την ελευθερία έτσι ώστε η αξιοπρέπειά και οι βασικές της ελευθερίες να αποκατασταθούν ».

Λίγο καιρό πριν κυκλοφόρησε το πρώτο τρέηλερ για το νέο ντοκιμαντέρ στο Netflix με τίτλο «Britney εναντίον Spears». Η δημοσιογράφος Τζένι Έλισκιου και η σκηνοθέτρια Έριν Λι Καρ μετά από μακροχρόνια έρευνα παρουσιάζουν τον αγώνα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς για την «ελευθερία της» μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις, έγγραφα και στοιχεία.  Και αγώνας αυτός δικαιώθηκε επιτέλους.
Ο δικαστής Μπρέντα Πένι ανέστειλε το δικαίωμα του πατέρα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears) από το καθεστώς της εποπτείας, που ελέγχει τη ζωή της εδώ και 13 χρόνια, σηματοδοτώντας μια σημαντική νίκη για την τραγουδίστρια.

«Η υπάρχουσα κατάσταση δείχνει ένα τοξικό περιβάλλον που απαιτεί την αναστολή του Τζέιμς Σπίαρς», είπε η δικαστής αφού άκουσε τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών και συμφώνησε ότι είναι προς το συμφέρον της Μπρίτνεϊ η αναστολή της κηδεμονίας. Όρισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία στις 12 Νοεμβρίου για να συζητηθεί ο τερματισμός της εποπτείας της τραγουδίστριας.

Η δικηγόρος του Τζέιμς Σπίαρς διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση και αμφισβήτησε τη συναισθηματική κατάθεση της τραγουδίστριας στο δικαστήριο τον Ιούνιο, λέγοντας: «Δεν εξετάστηκε. Κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια αυτών των δηλώσεων.» Στην αίθουσα δεν ήταν παρών ο Σπίαρς.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Τζέιμι Σπίαρς, υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο ζητώντας να τερματιστεί το καθεστώς κηδεμονίας. Σύμφωνα με το Page Six ο 69χρονος απέδωσε την ξαφνική αλλαγή στη στάση του σε «πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με την κηδεμονία», αναφερόμενος κυρίως στις δικαστικές ακροαματικές διαδικασίες που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, και στις οποίες η 39χρονη Μπρίτνεϊ ζήτησε να αναλάβει  την διαχείριση της περιουσίας της λέγοντας μεταξύ άλλων: ««Δεν μπορούσα να παντρευτώ, ούτε επιτρεπόταν να κάνω παιδί. Είναι προσβλητικό, ντρεπόμουν. Με έχει καταστρέψει αυτό που έχω περάσει, και δεν μπορούσα να το πω ανοικτά. Δεν πίστευα ότι θα με πιστέψει κάποιος. Θεωρώ ότι είναι κακοποιητική αυτή η κηδεμονία. Έλεγα ότι είμαι καλά, δεν είμαι καλά, δεν κοιμάμαι». 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ