Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Τζον Λένον: 50.000 ευρώ για μία συλλεκτική κασέτα του θρύλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζον Λένον είναι θρύλος. Άφησε για πάντα το αποτύπωμά του στη μουσική σκηνή, και για την ακρίβεια την άλλαξε. Τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας και αγωνιστής της ειρήνης, που έγινε παγκόσμια γνωστός ως μέλος των Beatles.

Kαποια στιγμή είχε πει χαρακτηριστικά. «Στη δεκαετία του ‘60 η γενιά μας ήταν όλη πάω σ’ ένα πλοίο, που πήγαινε να ανακαλύψει τον Νέο Κόσμο. Και οι Beatles ήταν στο ψηλότερο κατάρτι αυτού του πλοίου.»
Όμως η δημοφιλία του και ο μύθος των Beatles καλά κρατούν και σήμερα. Πρόσφατα θαυμαστής έδωσε, το ιλιγγιώδες ποσό το των 370.000 κορωνών Δανίας (49.760 ευρώ) για την ακρίβεια για να αποκτήσει κασέτα όπου περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο τραγούδι του!

Η κασέτα περιλαβάνει επίσης ηχογραφημένη συνέντευξη του Τζον Λένον και της Γιόκο Όνο,  την οποία έφτιαξαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Δανία το 1970.

Η κασέτα, που περιλαμβάνει το τραγούδι “Radio Peace”, ηχογραφήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1970 από τέσσερις νεαρούς Δανούς, οι οποίοι είχαν καταφέρει να πάρουν συνέντευξη από το ζευγάρι για ένα σχολικό περιοδικό τότε….

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ