Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Ρίτσαρντ Γκιρ: Συμφώνησε να καταθέσει για την υπόθεση «Open Arms»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Ρίτσαρντ Γκιρ πέρα από ένας  καταξιωμένος ηθοποιός, είναι γνωστός και για την ευαισθησία του για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή τη φορά συμφώνησε να καταθέσει εναντίον του ακροδεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, στην δίκη για την υπόθεση «Open Arms» σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Τον Αύγουστο του 2019, ο Ματέο Σαλβίνι ανάγκασε να παραμείνουν στα ανοικτά των ιταλικών ακτών επί έξι ημέρες 147 μετανάστες και πρόσφυγες. Την επιχείρηση διάσωσης είχε αναλάβει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Open Arms».

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ο οποίος εκείνη την περίοδο έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Τοσκάνη, έμαθε για το πλοίο, μίλησε με την ΜΚΟ και ταξίδεψε στη Σικελία για να βοηθήσει στη μεταφορά τροφίμων και προμηθειών στους ανθρώπους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο πλοίο.

Ο ηθοποιός παρευρέθηκε αργότερα σε ένα συνέδριο στη Λαμπεντούζα και παρότρυνε τους πολίτες μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος να στηρίξουν τη ΜΚΟ και τους ανθρώπους που διέσωσε.

«Όσοι βρίσκονταν στο πλοίο θα είχαν χαθεί», ανέφερε ο αμερικανός ηθοποιός στο βίντεο.

«Είχα έρθει ξανά στη Λαμπεντούζα, πριν από δυο ή τρία χρόνια, για να επισκεφθώ ένα camp μεταναστών, επομένως ξέρω την κατάσταση από πρώτο χέρι», είπε χαρακτηριστικά ο Γκιρ. «Είναι άνθρωποι που έχουν βιώσει φρικτές καταστάσεις. Έχουν υποφέρει πολύ. Τους αποκαλούν μετανάστες, αλλά είναι πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια».

Μετά από 19 ημέρες, όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες μπόρεσαν να αποβιβαστούν στη Λαμπεντούζα.

Από την πλευρά του ο Σαλβίνι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, δήλωσε με ειρωνική διάθεση:

«Αν κάποιος θέλει να μετατρέψει τη δίκη σε σόου και θέλει να δει τον Ρίτσαρντ Γκιρ, ας πάει στον κινηματογράφο, όχι σε δικαστήριο.Τον γνωρίζω ως ηθοποιό, αλλά δεν καταλαβαίνω τι μαθήματα θέλει να μου δώσει» 

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ