Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Αντιμέτωπη με τη φυλακή η κολομβιανή σταρ Σακίρα

Φαίνεται πως η διεθνής σταρ Σακίρα θα πληρώσει ακριβά το γεγονός ότι έχει σπίτι στην Ισπανία. Μάλιστα είναι αντιμέτωπη ακόμα και με φυλάκιση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φαίνεται πως η διεθνής σταρ Σακίρα θα πληρώσει ακριβά το γεγονός ότι έχει σπίτι στην Ισπανία. Μάλιστα είναι αντιμέτωπη ακόμα και με φυλάκιση.

Υπάρχουν «επαρκείς αποδείξεις» για να διεξαχθεί δίκη για τη φερόμενη φοροδιαφυγή της Σακίρα για τα έτη 2012, 2013 και 2014, ανέφερε ο δικαστής Μάρκο Χεσούς Χουμπερίας στην απόφασή του, σύμφωνα με το CNN.

Η Σακίρα έζησε πάνω από 200 ημέρες στην Ισπανία κάθε ένα από αυτά τα χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να πληρώσει φόρους, σύμφωνα με τον δικαστή. Ο ισπανικός φορολογικός κώδικας προβλέπει ότι όποιος διαμένει στη χώρα για τουλάχιστον έξι μήνες και μία ημέρα- 183 ημέρες- ενός χρόνου είναι υποχρεωμένος να καταβάλει φόρους στην Ισπανία.

Στην έως τώρα έρευνα, οι φορολογικές αρχές και οι δικηγόροι της Σακίρα διαφωνούν για το τι σημαίνει «κύρια κατοικία», επεσήμανε ο δικαστής. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, οι δικηγόροι της Σακίρα υποστηρίζουν πως η κύρια κατοικία της σταρ είναι στις Μπαχάμες. Όμως, η τραγουδίστρια και ο σύντροφός της, ο ποδοσφαιριστής Ζεράρ Πικέ, έχουν σπίτι και στη Βαρκελώνη.

Ο δικαστής επεσήμανε στην απόφασή του ότι η Σακίρα και ένας οικονομικός σύμβουλος χρησιμοποίησαν μία σειρά εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους για να προσπαθήσουν να κρύψουν την πηγή των εισοδημάτων της κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών.

Σακίρα η κολομβιανή σταρ με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Έχει κερδίσει 3 βραβεία Γκράμι και 13 Λάτιν Γκράμι, 5 MTV Video Music Awards, 7 βραβεία Billboard Music Awards, 39 Billboard Latin Music Awards και ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Είναι επίσης η Κολομβιανή καλλιτέχνιδα με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, και η δεύτερη κατά σειρά πιο επιτυχημένη Λατίνα τραγουδίστρια μετά την Γκλόρια Εστέφαν, με πωλήσεις να ξεπερνούν τους 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Οι πωλήσεις της στην Αμερική κυμαίνονται στα 9,9 εκατομμύρια.

Βέβαια είναι απορίας άξιο πως μια καλλιτέχνιδα με τέτοιες πωλήσεις και απολαβές, αρνήθηκε να πληρώσει τους φόρους προς την πολιτεία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ