Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
MENU

Η πανδημία ακυρώνει για δεύτερη χρονιά το Καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ, που τιμά τη μουσική κληρονομιά της Καραϊβικής, ακυρώνεται για δεύτερη χρονιά λόγω της πανδημίας

Χωρίς το φημισμένο του καρναβάλι θα μείνει για δεύτερη χρονιά το Δυτικό Λονδίνο. Το καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ, που τιμά τη μουσική κληρονομιά της Καραϊβικής, ακυρώνεται για δεύτερη χρονιά λόγω της πανδημίας με τους διοργανωτές να έχουν ως προτεραιότητα «την ασφάλεια των πολιτών».

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση. Όλοι οι συμμετέχοντες θέλουν απεγνωσμένα να επιστρέψουν στον δρόμο εκεί που ανήκει το Καρναβάλι, αλλά η ασφάλεια πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα μας», σημειώνει στη ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο του φεστιβάλ.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε εξαιτίας της παράτασης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, μετά από την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με την ταχεία αύξηση των μολύνσεων από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

«Ακόμα», συμπληρώνουν οι διοργανωτές, «με τόση αβεβαιότητα που υπάρχει, με ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας των καρναβαλιστών και τον κίνδυνο ενδεχόμενης ακύρωσης, εμείς πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις προσπάθειές μας για το 2021 και να συνεργαστούμε με τους καρναβαλιστές για το 2022». Πέρυσι το Καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ έγινε διαδικτυακά.

Είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο 3ημερο φεστιβάλ του Αυγούστου στην Ευρώπη. Διοργανώνεται στο Δυτικό Λονδίνο από το 1966, προσελκύοντας περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι συμμετέχουν στην πολύχρωμη παρέλαση αρμάτων, και χορεύουν στους δρόμους σε ρυθμούς ρέγκε, σόουλ και φάνκι μουσικής.

Το διοικητικό συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι θα προγραμματίσει «εναλλακτικές εκδηλώσεις που θα επιτρέψουν σε όλους να γιορτάσουν με ασφάλεια όλα όσα αντιπροσωπεύει το Καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ».

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα γίνουν αυτές οι ειδικές εκδηλώσεις στις 29 και 30 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν πείθουν οι εξηγήσεις της ΕΡΤ

Χθες το βράδυ ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ έδωσε εξηγήσεις για τη μη ζωντανή μετάδοση της προσπάθειας...

Τσίπρας: Αν δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη ο νόμος για τις offshore, ας τον αλλάξει…

  Πέταξε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Μυτιλήνη, προκαλώντας τον πρωθυπουργό να αλλάξει το νόμο...

Θερμή υποδοχή Αλέξη Τσίπρα στην Λέσβο (video)

  Εξαιρετικά θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της Στύψης έτυχε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξή του στο δεύτερο σταθμό...