Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Δικηγόρος Στραβοπόδη: Θα προβούμε σε μήνυση κατά του Δημήτρη Άνθη (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η εντολή που έχω είναι σαφή. Θα του κάνουμε μήνυση. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από αυτή την υπόθεση και από αυτές τις καταθέσεις»

Ανατροπή δεδομένων έλαβε η υπόθεση του Δημήτρη Άνθη, καθώς ο ηθοποιός φέρεται να υποστήριξε ότι ο καταγγελλόμενος βιασμός του έλαβε χώρα το 2005 και όχι το 2006, όπως είχε αρχικά αναφέρει. Όμως, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το αδίκημα του βιασμού να έχει υποπέσει σε παραγραφή, λόγω παρέλευσης 15ετίας.

«Από την πρώτη ώρα είπα ότι ο εντολέας μου είναι αθώος»

Ο δικηγόρος του 37χρονου Νικόλα Στραβοπόδη, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον σεφ για σεξουαλική κακοποίηση, μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ισχυριζόμενος πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο πελάτης του δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτή την έκβαση.

«Σας το δηλώνω κατηγορηματικά, ότι δεν είμαστε ούτε ο κ. Στραβοπόδης ούτε εγώ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Αν και ο χειρισμός της υπόθεσης κατά αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικός. Από την πρώτη ώρα είπα ότι ο εντολέας μου είναι αθώος και ότι στην ουσία δεν υπήρξε πράξη βιασμού. Αυτό είναι σαφές και σε κάθε τόνο» ανέφερε, αρχικά, ο κ. Ροδουσάκης.

«Επειδή θεωρούν κάποιοι μέσω της παραγραφής, πως το αδίκημα βιασμού δε θα εξεταστεί στην ουσία, υπόσχομαι προς πάσα κατεύθυνση πως ο βιασμός θα δικαστεί. Αναφέρομαι, προφανώς, στη δική που θα καταστήσουμε δια της μηνυτήριας αναφοράς, εγκαλούμενο τον κ. Άνθη για ψευδή καταμήνυση. Η εντολή που έχω είναι σαφή. Θα του κάνουμε μήνυση. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γύρω από αυτή την υπόθεση και από αυτές τις καταθέσεις. Υπάρχει αρκετό παρασκήνιο για το πώς έχει γίνει όλο αυτό το πράγμα και είναι κάτι που θα ερευνηθεί από την ελληνική δικαιοσύνη εις βάθος» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Άνθης στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα» υπογράμμισε ότι «δεν πήγα στην ανακρίτρια να ανασκευάσω την ομολογία μου. Έκατσα εκεί τρεισήμισι ώρες. Είπα τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και παρέδωσα κάθε απόδειξη. Το χαρτί του στρατού τα ομολογεί όλα. Το μήνυμα που ήθελα να περάσω είναι ότι κανένα παιδί δεν αξίζει την κακοποίηση από κανέναν και όλα τα παιδιά θέλουν φροντίδα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ