Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Εννέα χρόνια χωρίς τον Νίκο Δαδινόπουλο – Το μήνυμα του γιου του

Κανείς δεν τον ξεχνά...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Νίκος Δαδινόπουλος έφυγε από τη ζωή πριν από εννέα χρόνια σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου του 1944.  Ξεκίνησε την καριέρα του στα μέσα της δεκαετίας του 1960, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές ταινίες, ενώ συνέχισε σε πολλά σήριαλ της κρατικής και αργότερα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Έγινε ευρύτερα γνωστός τη δεκαετία του ’70 χάρις στη συμμετοχή του στη σειρά «Λούνα Παρκ».

579f949d25d300cac5c3e2cdb9730390

Ήταν παντρεμένος από το 1979 ως το 2004 με τη συμπρωταγωνίστριά του, Μαίρη Ευαγγέλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Άλκη, ο οποίος μεταξύ άλλων ασχολείται με τη σκηνοθεσία και είναι αθλητής του Brazilian Jiu Jitsu.

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Κρήτη, συνεργαζόμενος με το τοπικό ΔΗΠΕΘΕ. Απεβίωσε ηλικία 68 ετών στα Χανιά το 2012.

Ο γιος του Άλκης πόσταρε φωτογραφία τους στο facebook και έγραψε: «9 χρόνια… Να είσαι καλά εκεί που είσαι».

https://www.facebook.com/alda1981/posts/10157496444657271

Φιλμογραφία
Το Χρέος του Μπάτσου (1989) [Κώστας]
Ο τελευταίος… άντρας (1981) [Σώτος Λαζάρου]
Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977) [Γιάννης Κόλας]
Ο τρομοκράτης (1975) [Περικλής Αθανασίου]
Οι εραστές του ονείρου (1974) [Χρήστος Σωτηρίου]
Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ (1973) [Στάθης]
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972) [Ιάσων Κουβαριώτης]
Κατηγορώ τη Ζωή (1972) [Στέφανος]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972) [Πέτρος Αστερίου]
Κλεμμένος Ερωτας (1972) [Αλέξης]
Μια Μάνα Κατηγορείται (1972) [Δημήτρης]
Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971) [Άγγελος Μαντάς]
Η χαραυγή της νίκης (1971) (υπολοχαγός Νικήτας Πετράκης]
Ο κυρ’ Γιώργης και οι τρέλλες του (1971) [Ανδρέας Χατζηπαύλου]
Αγάπησα μιαν Αγνωστη (1970) [Αλέξης Στεφάνου]
Αριστοκράτισσα και ο Αλήτης (1970) [Δημήτρης Μαντάς]
Δάφνις και Χλόη (1969) [Δάκων]
Η Αρχόντισσα του Λιμανιού (1969) [Ντίνος]
Κοντά σου Γνώρισα την Αγάπη (1969) [Κώστας Πέππας]
Ορκίζομαι, Είμαι Αθώα (1968) [Πέτρος Κανδρής]
Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)
Ο χαζομπαμπάς (1967) [Απόστολος Νούφαρος]
Το Κορίτσι της Οργής (1967)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966)

Σειρές που έχει παίξει
Από την άλλη όχθη 1973 ΕΙΡΤ
Για την Άννα 2006 ΑΝΤ1
Ερωτικά της Εδέμ 1993 ΕΤ1
Η ζωή της άλλης 2009 MEGA
Κάθε πράγμα στον καιρό του 1993 ΑΝΤ1
Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες 1992 MEGA
Καλημέρα ζωή 1993 ΑΝΤ1
Λούνα Παρκ 1974 ΕΙΡΤ
Ο φόβος ΕΤ2
Ποιος ήρθε στο σπίτι μας απόψε 1989 ΕΤ2
Το κανάλι των παρανόμων 1989 ΕΤ2
Το κεφάλι της Μέδουσας 1993 ΕΤ2
Το κορίτσι της Κυριακής 1972 ΕΡΤ

Βιντεοταινίες που έχει παίξει
Όνειρο αγάπης 1987
Δυο κοκόρια και οι κοκότες 1987
Εσύ εγώ και η άλλη 1988
Κρεββάτι για πέντε 1989
Λεζεντάνο ο πιλότος της συμφοράς 1989
Μάρθα 1986
Μια τρελή τρελή ζωντοχήρα 1988
Παντρέψτε με κι ας κλαίω 1988
Το κορίτσι του μπάτσου 1987

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ