Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Δημήτρης Μαύρος: Η συναδελφικότητα του Μαρκουλάκη δεν αποδεικνύεται από την καταβολή των συνδρομών στο ΣΕΗ

«Ο ταλαιπωρημένος από συμπεριφορές χώρος μας έχει ανάγκη από αντίστοιχες σαν του Κωνσταντίνου επιλογές»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δημήτρης Μαύρος πήρε θέση σε όσα έγιναν με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και το ΣΕΗ.

Πόσταρε φωτογραφία του με τον ηθοποιό στο facebook από παλιά τους συνεργασία και έγραψε:

«Αποφεύγω συνειδητά να διατυπώνω προσωπικές απόψεις για τα τεκταινόμενα στον χώρο του θεάτρου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αφήνω να μιλήσουν οι άνδρες και γυναίκες που βιώσαν όλες αυτές τις ακραίες και απαράδεκτες συμπεριφορές. Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ. Αυτό θα φέρει τις αλλαγές. Σέβομαι τις επιλογές έκφρασης του καθενός ,ακόμη κι αν είναι  διαφορετικές από τον δρόμο αυτόν που εγώ διαλέγω. Ο άνθρωποι του θεάτρου οφείλουν να μείνουν ενωμένοι σεβόμενοι τη διαφορετικότητα των πολιτικών απόψεων  και των σκέψεων του καθενός. Δεν θα προτείνω δημόσια στο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου μου  τι πρέπει να κάνει. Εκτιμώ αφάνταστα τον αγώνα του ΣΕΗ αυτές τις τόσο σημαντικές για τον κλάδο ημέρες. Συντάσσομαι μαζί τους.

Καταφεύγω σε αυτήν την ανάρτηση όχι για τους ανθρώπους του χώρου μου, αλλά για να γνωρίζουν οι άνθρωποι που μας  παρακολουθούν στο θέατρο και στην τηλεόραση ,μιας και όλα όσα μας αφορούν βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους.

Κανένα σχόλιο λοιπόν δεν θα με κάνει να αλλάξω γνώμη: Η ευγένεια ,ο επαγγελματισμός, η γενναιοδωρία και η συναδελφικότητα του Κ. Μαρκουλάκη στα γυρίσματα και στις πρόβες, τον καθιστούν ξεχωριστή περίπτωση στο χώρο μας. Ο ταλαιπωρημένος  από συμπεριφορές χώρος μας έχει ανάγκη από αντίστοιχες σαν του Κωνσταντίνου  επιλογές. Βρέθηκα μαζί του σε τρείς συνεργασίες: 2004 MEGA –«Έτσι ξαφνικά», 2007 ANT1-«Γιούγκερμαν», 2019 Επίδαυρος-«Οιδίπους Τύραννος» (για να προλάβω τους κακεντρεχείς ….τρείς φορές στα τριάντα χρόνια δεν το λες και κολλητηλίκι). Κάθε φορά η συνεργασία ήταν άψογη, με αποκορύφωμα την θεατρική  μας συνεύρεση όπου η καθημερινή τριβή αναδεικνύει πολλά περισσότερα. 

Η ευγένεια, ο επαγγελματισμός, η γενναιοδωρία και η συναδελφικότητα όλων μας δοκιμάζεται κάθε μέρα στους εργασιακούς μας χώρους και δεν αποδεικνύεται πάντα από την καταβολή των συνδρομών μας  στο σωματείο μας. Είμαστε όλοι μαζί σημαίνει είμαστε όλοι μαζί».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4034952596523982&id=100000278441609

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ