Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

«Είναι μέσα στα σπίτια μας» – Τα mail στη Σκορδά για τη συνέντευξη Μοθωναίου (video)

Πολύς κόσμος παίρνει θάρρος...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τα «άπειρα» e-mail με ιστορίες κακοποίησης που έλαβε μετά τη συγκλονιστική συνέντευξη του Δημήτρη Μοθωναίου μίλησε σήμερα η Φαίη Σκορδά.

«Σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη είναι πάρα πολύ σημαντικό από τη μία, ότι δέχτηκα πάρα πολλά, άπειρα mail στο Instagram και στα social. Πολύ σημαντικό ότι δέχτηκα πάρα πολλά mail ανθρώπων που τόλμησαν να μου γράψουν την ιστορία τους. Πολύ θλιβερό πόσοι άνθρωποι έχουν κακοποιηθεί. Δηλαδή λέμε για τον χώρο του θεάτρου αλλά είναι μέσα στα σπίτια μας. Είναι δίπλα μας», είπε η παρουσιάστρια του «Πρωινού».

Η χθεσινή συνέντευξη του ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υφίστατο από την ηλικία των έξι ετών ήταν καθηλωτική.

Μιλώντας στη Φαίη Σκορδά, αποκάλυψε ότι «υπήρχε πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία.

Το παιδί δεν κατανοεί αυτή την πράξη ως κακοποίηση. Είναι αδύναμη η ψυχή, όταν δεν έχει εκπαιδευτεί. Για πάρα πολλά χρόνια δεν το καταλάβαινα. Αυτό είναι κάτι που ξεκίνησε στα 6, γινόταν κατά εξακολούθηση. Ένιωθα ότι ήταν ένας άνθρωπος που με αγαπούσε πάρα πολύ. Την τελευταία φορά που έγινε, πάγωσα…

Έκανα 11 χρόνια ψυχοθεραπεία για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά και όταν έγινε κάτι πιο χειροπιαστό όταν ήμουν 26 χρονών και ήρθε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, έκανε μια κίνηση που πια δεν μπορούσα να την αγνοήσω, τότε το σώμα μου ξύπνησε. Η σκέψη που έκανε το μυαλό μου είναι ότι αυτό συμβαίνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν έγινε κάτι ολοκληρωμένο να το πω κομψά, είναι γιατί αυτός ο άνθρωπος πάγωσε…

Στην ηλικία των 26 ετών κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε. Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν. Για πάρα πολλά χρόνια φοβόμουν… Οι γονείς μου για δικούς τους λόγους από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν, δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μοθωναίος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ