Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Συγκλονίζει η Δέσποινα Ολυμπίου: Βίωσα δύο φορές δυστυχώς τη σεξουαλική παρενόχληση

«Στην πρώτη περίπτωση έφυγα τρέχοντας και το είπα στη μητέρα μου. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν το λένε στις μητέρες τους»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Δέσποινα Ολυμπίου με αφορμή την εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση αναφέρθηκε στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί.

«Εγώ το βίωσα δύο φορές δυστυχώς, όταν ήμουν 14 και 19 ετών. Θεωρώ βάσει εμπειρίας ότι αυτά τα άτομα λειτουργούν από μια θέση ισχύος και είτε υπόσχονται είτε δοκιμάζουν, γνωρίζοντας είτε ότι το κορίτσι ή το αγόρι δεν θα έχει το θάρρος να μιλήσει και αν τυχόν μιλήσει, θα πει ότι έγινε μια παρεξήγηση.

Και δυστυχώς αυτά τα άτομα έχουν και οικογένεια, παιδάκια. Εγώ πολλές φορές σκέφτηκα ότι πώς να μιλήσεις και να… Σκέφτομαι τι τραύμα θα έχουν τα παιδιά αυτών των ατόμων, αν φανερωθεί ποιος είναι ο πατέρας τους.

Ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και από τον χώρο μου. Πολλές φορές σου λέει το παραμύθι, για παράδειγμα αν είναι συνθέτης “πρέπει να σε νιώσω”, “πρέπει να αφεθείς”, “αν δεν έχεις βιώσει τον έρωτα πώς θα εκφράσεις το τραγούδι”, “πρέπει να με εμπιστευτείς”… Αυτός ο άνθρωπος είχε όλες αυτές τις ιδιότητες (συνθέτης, ερμηνευτής, καλλιτέχνης). Το ένα έγινε παλαιότερα και το δεύτερο πιο μετά».

Και συνέχισε μιλώντας στην εκπομπή “T-live” : «Έχω μεγαλώσει έχοντας την πόρτα του σπιτιού μου ανοιχτή και δεν είχα την πονηριά στο μυαλό μου. Και ακόμα τώρα παλεύω να δεχτώ ότι υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι και πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα, σε επιφυλακή. Δυστυχώς πρέπει να γίνεσαι καχύποπτος για να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Και μετά λες να τους καλύψω ή να το βγάλω στην επιφάνεια και να πάρει η μπάλα και την οικογένειά μου;»

Αναφερόμενη στην αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου είπε: «Εύχομαι τώρα με τη Σοφία να γίνει η αρχή για να ξεσκεπάζονται καταστάσεις και να το σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι πριν να το κάνουν».

Και συνέχισε: «Στην πρώτη περίπτωση έφυγα τρέχοντας και το είπα στη μητέρα μου. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν παιδιά που δεν το λένε στις μητέρες τους. Η μητέρα μου τον κάλεσε και του έκανε επίπληξη, αλλά έμεινε ως εκεί γιατί μεγάλωσα σε μια κλειστή κοινωνία».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ