Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Η Μέγκαν Μαρκλ εξομολογήθηκε πως απέβαλε – «Κρατούσα το πρωτότοκο παιδί και έχανα το δεύτερο»

Συγκινητικό άρθρο στους New York Times

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την οδυνηρή αποβολή που βίωσε το καλοκαίρι ενώ ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της αποκάλυψε με ένα συγκινητικό άρθρο στους New York Times η Μέγκαν Μάρκλ. 

Στο άρθρο με τίτλο «Οι απώλειες που μοιραζόμαστε» η δούκισσα του Σάσεξ εξομολογείται την αφόρητη θλίψη του να χάνεις ένα παιδί, ενώ περιγράφει τη στιγμή που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Ήταν η στιγμή που ένιωσε μια δυνατή κράμπα, ενώ μόλις είχε αλλάξει πάνα στον γιο της Άρτσι, στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες, ξεκινώντας την καθημερινή ρουτίνα.

«Ένιωσα μια έντονη κράμπα. Έπεσα στο πάτωμα με τον Άρτσι στα χέρια μου, μουρμουρίζοντας ένα νανούρισμα για να μείνουμε και οι δύο ήρεμοι. Ο χαρωπός ρυθμός ερχόταν σε έντονη αντίθεση με την αίσθησή μου ότι κάτι πήγαινε πολύ στραβά», περιγράφει στο άρθρο.

«Ήξερα, καθώς κρατούσα το πρωτότοκο παιδί μου, ότι έχανα το δεύτερο. Ώρες αργότερα, ήμουν ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι νοσοκομείο, κρατώντας το χέρι του συζύγου μου. Αισθάνθηκα το μουσκεμένο του χέρι και φίλησα τις αρθρώσεις, υγρές από τα δάκρυα και των δυο μας. Με το βλέμμα καρφωμένο στους ψυχρούς, λευκούς τοίχους, προσπάθησα να φανταστώ πώς θα μπορούσαμε να επουλώσουμε τις πληγές μας».

Αναφερόμενη στο γεγονός το οποίο βιώνουν πολλές γυναίκες αλλά σπάνια συζητούν γράφει πως «η απώλεια ενός παιδιού σημαίνει ότι φέρνει μαζί της μια σχεδόν αφόρητη θλίψη, την οποία βιώνουν πολλοί, αλλά για την οποία μιλούν λίγοι. Στον πόνο της απώλειάς μας, ο άνδρας μου κι εγώ ανακαλύψαμε ότι σε ένα δωμάτιο 100 γυναικών, οι 10-20 από αυτές έχουν βιώσει μια αποβολή. Ωστόσο, παρά την εντυπωσιακή ομοιότητα αυτού του πόνου, η συζήτηση παραμένει ταμπού, γεμάτη (αδικαιολόγητα) ντροπή και διαιωνίζοντας έναν κύκλο μοναχικού πένθους».

Μιλώντας για τον πόνο και την απώλεια, η Μαρκλ καλεί τους συμπατριώτες της Αμερικανούς να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στη φετινή Ημέρα των Ευχαριστών, που είναι την Πέμπτη. «Η απώλεια και ο πόνος έχουν πλήξει όλους μέσα στο 2020» γράφει και συμπληρώνει: «Προσαρμοζόμαστε σε μια νέα κανονικότητα, όπου τα πρόσωπα καλύπτονται από μάσκες, αλλά μας υποχρεώνουν να κοιτάμε ο ένας τον άλλον στα μάτια. Για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό, ως άνθρωποι βλέπουμε πραγματικά ο ένας τον άλλον. Είμαστε εντάξει; Θα είμαστε!».

Δεν σχολιάζει το Μπάκιγχαμ

Για την αποβολή της Μέγκαν Μαρκλ πηγή του παλατιού του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι «είναι ένα βαθιά προσωπικό ζήτημα, το οποίο δεν θα σχολιάσουμε», αλλά υπάρχει μια κατανοητή λύπη στη βασιλική οικογένεια για την αποκάλυψη της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ