Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Η κλήρωση για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019 – Πότε θα εμφανιστούν Ελλάδα και Κύπρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, η πρώτη κλήρωση για τον διαγωνισμό της Eurovision και αφορά σε ποιον από τους δύο ημιτελικούς θα εμφανιστούν οι συμμετέχουσες χώρες.

Η Ελλάδα που ακόμα δεν έχει ανακοινώσει ποιος θα την εκπροσωπήσει και η Κύπρος με την Τάμτα, θα συμμετάσχουν στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει στις 14 Μαΐου. Μάλιστα η χώρα μας, μάλιστα, θα βρεθεί στο δεύτερο μισό, ενώ το νησί της Αφροδίτης στο πρώτο μισό.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καθοριστεί και η ακριβής σειρά εμφάνισης από τους παραγωγούς της διοργάνωσης. Να σημειωθεί πως σε κάθε ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου έχουν και τρεις από τις έξι χώρες που έχουν ήδη προκριθεί στον τελικό (18 Μαΐου), δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) και Ισραήλ που κέρδισε πέρσι το διαγωνισμό.

Έτσι, στον πρώτο ημιτελικό θα ψηφίσουν η Ισπανία, η Γαλλία, το Ισραήλ και στον δεύτερο ημιτελικό (16 Μαΐου) η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από κάθε ημιτελικό θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό οι δέκα χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία, ύστερα από ψηφοφορία εθνικών επιτροπών (50%) και τηλεοπτικού κοινού (50%).

Α’ ημιτελικός (14 Μαΐου)

Α’ μισό

Σλοβενία
Τσεχία
Λευκορωσία
Μαυροβούνιο
Κύπρος
Σερβία
Φινλανδία
Πολωνία
Ουγγαρία

Β’ μισό

Εσθονία
Πορτογαλία
Άγιος Μαρίνος
Ισλανδία
Γεωργία
Αυστραλία
Βέλγιο
Ουκρανία
Ελλάδα

Β’ ημιτελικός (16 Μαΐου)

Α’ μισό

Ελβετία
Σουηδία
Ιρλανδία
Αυστρία
Μολδαβία
Λετονία
Ρουμανία
Δανία
Αρμενία

Β’ μισό

Αλβανία
Αζερμπαϊτζάν
Π.Γ.Δ.Μ.
Νορβηγία
Ρωσία
Ολλανδία
Κροατία
Λιθουανία
Μάλτα

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ