Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Η Άμπερ Χερντ επανέρχεται με βίντεο κατά της ενδοοικογενειακής βίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ηθοποιός Άμπερ Χερντ μίλησε για την εμπειρία που βίωσε ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

«Συμβαίνει σε τόσες πολλές γυναίκες. Όταν αυτό συμβαίνει στο σπίτι σου, πίσω από κλειστές πόρτες, με κάποιον που αγαπάς, δεν είναι τόσο απλό» ανέφερε η Αμερικανίδα ηθοποιός σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook από το ‘project GirlGaze’ στο πλαίσιο εκστρατείας κατά της κακοποίησης των γυναικών από κοντινά τους πρόσωπα.

«Πώς συμβαίνει σε μένα; Είμαι δυνατή, έξυπνη, δεν είμαι θύμα. Υποθέτω ότι αισθάνεσαι μεγάλη ντροπή όταν συνδέεσαι με την ετικέτα του θύματος» τόνισε.

Η Άμπερ Χερντ πρόσφατα οριστικοποίησε το διαζύγιό της από τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, μετά από μία μακρά και επεισοδιακή νομική μάχη, στην οποία η 30χρονη ηθοποιός υποστήριξε ότι ο σύζυγος και συνάδελφός της την κακοποιούσε σωματικά και συναισθηματικά. Το ζευγάρι χώρισε με διακανονισμό και ο Ντεπ δέχτηκε να καταβάλει 7 εκ. δολ. για αποζημίωση και δικηγορικά έξοδα.

Ο Τζόνι Ντεπ αρνήθηκε επίμονα τους ισχυρισμούς περί ενδοοικογενειακής βίας ή κακής συμπεριφοράς στη διάρκεια εκδίκασης του διαζυγίου.

Η Άμπερ Χερντ υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος για να γίνουν βήματα προς την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας είναι αν οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση βγουν δημόσια και μιλήσουν για την εμπειρία τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Fox News.

https://www.youtube.com/watch?v=srru_fLNWXo

«Ως γυναίκα που βρίσκομαι στη δημόσια σφαίρα, στη δημόσια αρένα έχω μια μοναδική ευκαιρία να υπενθυμίσω σε άλλες γυναίκες ότι τα πράγματα δεν πρέπει να είναι έτσι. Δεν χρειάζεται να είστε μόνες σας. Δεν είστε μόνες και μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό» ανέφερε στο βίντεο η ηθοποιός.

«Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε για τα ζητήματα αυτά» είπε η Χερντ. “Ο μόνος τρόπος για να αισθάνονται οι άνθρωποι άνετα και να προχωρούν προς τα εμπρός, να υψώνουν τις φωνές τους και να στέκονται όρθιοι για τον εαυτό τους, είναι να αλλάξουμε το ισχύον σύστημα που τους κρατά σιωπηλούς”.

«Μιλήστε. Υψώστε τη φωνή σας. Η φωνή σας είναι το πιο ισχυρό πράγμα» υπογράμμισε. Δεν μπορούμε πλέον, να αποδεχόμαστε τη σιωπή» τόνισε.

Η ηθοποιός ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, όπως επίσης και για τον τρόπο, με τον οποίο καλύπτουν το θέμα τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία δημόσια συζήτηση για τη βία κατά των γυναικών.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ