Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Θάνος Μικρούτσικος: Η συγγνώμη στον αδελφό του και η κριτική στη τηλεόραση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θάνος Μικρούτσικος σχολίασε σε συνέντευξή του τις εκπομπές και τα τηλεοπτικά πρόσωπα και εξήγησε γιατί ζήτησε συγγνώμη από τον αδελφό του, Ανδρέα.

Και η ελληνική τηλεόραση ακούει Ρέμο…

Κατ’ αρχάς, η τηλεόραση σήμερα παίζει παντού τα ίδια πρόσωπα. Η Μενεγάκη, ο Ρουβάς, ο Μαρτάκης, η Βίσση, η Βανδή και η Παπαρίζου. Μια φορά έπιασα την Ελένη Μενεγάκη και τη ρώτησα: «Γιατί συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι;» Και μου απάντησε «αυτούς θέλει ο κόσμος». Δηλαδή αν του κόσμου του δώσεις τον Καββαδία, δεν τον θέλει; Απλώς αυτοί τους βολεύουν και αυτούς θέλουν να προωθούν. Το αποτέλεσμα είναι ότι έγινε μια έρευνα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο «τι ακούν οι Νεοέλληνες;» και βγήκε πρώτη η Έλενα Παπαρίζου με 2.500 μεταδόσεις και οι Τρύπιες Σημαίες των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα με 2.000 μεταδόσεις. Το ίδιο καλοκαίρι, ο Χάρης και ο Πάνος έδωσαν συναυλία στη Θεσσαλονίκη με 8.000 ανθρώπους και η Έλενα Παπαρίζου με 1.000.

Πολλοί καλλιτέχνες, όμως, σνομπάρουν αυτές τις εκπομπές.

Αν εγώ έβγαινα καλεσμένος στα Καλημερούδια της Ντορέττας Παπαδημητρίου –δανείζομαι το όνομα–, το κοινό που την ακολουθεί και έχει εθιστεί σε συγκεκριμένους τραγουδιστές θα με έβλεπε και μπορεί να έκλεινε την τηλεόραση. Και αν δεν την έκλεινε, σίγουρα δεν θα είχε ικανοποιηθεί. Ταυτόχρονα, το κοινό που ακολουθεί εμένα θα μου πει «καλά, ρε φίλε, τι ήθελες ανάμεσα στην αστρολόγα και τη μαγείρισσα;» Μια φορά με ρώτησαν αν ο Ρέμος είναι καλός τραγουδιστής. Τους είπα: «Μου φαίνεται πως είναι». Και με ξαναρωτούν: «Θα κάνατε ένα δίσκο μαζί του;» και είπα απευθείας «όχι». Αυτό το «όχι» έχει να κάνει με την άλλη «χειρονομία», που λέμε στην Τέχνη. Δεν του είμαι χρήσιμος –παρά μόνο για απενοχοποίηση και τέτοιον ρόλο εγώ δεν έχω– και δεν μου είναι χρήσιμος παρότι είναι πολύ καλός τραγουδιστής. Δεν είναι τεμνόμενοι οι δρόμοι μας, λόγω της «χειρονομίας», της τυποποίησης. Και, τέλος, να σου πω κάτι; Είχα συναντήσει κάποτε τον Σάκη Ρουβά. Του λέω: «Να σου πω ρε. Όλα Καλά; Είναι όντως όλα καλά σε αυτή την κοινωνία; Τίποτα δεν είναι καλά, Σάκη. Η ανεργία έχει φτάσει στο 13%». Δεν είχε πολυκαταλάβει τότε τα λόγια μου. Τώρα δείχνει να έχει σοβαρέψει.

Και ο αδερφός σας, όμως, ο Ανδρέας Μικρούτσικος έχει παρουσιάσει τέτοιες εκπομπές και έχει δώσει τραγούδια του σε καλλιτέχνες του εμπορικού ρεπερτορίου.

Ναι, και κάποιες φορές κριτίκαρα έντονα τη δουλειά του. Ίσως κάπου ξεπέρασα και τα όρια και του ζήτησα συγγνώμη, το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Ξέρεις γιατί ξεπέρασα τα όρια; Επειδή θεωρώ ότι ο Ανδρέας είχε τέτοια γνώση και ταλέντο που τα σπατάλησε ευκολότερα απ’ όσο έπρεπε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έκανε και πολύ σημαντικά πράγματα.
Πηγή:Down Town

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ