Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

O Χουάν Κάρλος θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία και δεν τον νοιάζει αν θα βλάψει τη μοναρχία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την επιστροφή του στην Ισπανία φέρεται να σχεδιάζει ο πρώην βασιλιάς της χώρας, Χουάν Κάρλος, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ισπανικού λαού αντιτίθεται σε αυτή.

Μιλώντας στους Times, ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κάρλος III της Μαδρίτης,  Πάμπλο Σιμόν, υποστήριξε ότι τον Χουάν Κάρλος «δεν τον ενδιαφέρει, αν οι πράξεις του βλάψουν τη Μοναρχία, καθώς πιστεύει ότι ο ίδιος έκπλήρωσε το ιστορικό του χρέος, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της δημοκρατίας, μετά τον θάνατο του Φράνκο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε το 2014, αφού οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τις οικονομικές του συναλλαγές. Από το 2020 κατοικεί στο Άμπου Ντάμπι.

Τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Χουάν Κάρλος ζήτησε να επιστρέψει στο Παλάτι Ζαρζουέλα, την κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας στη Μαδρίτη.

Ωστόσο, σε δημοσκόπηση των αναγνωστών της 20 Minutos το 42% δήλωσε κατά της επιστροφής του στην Ισπανία και το 35% υπέρ.

Παρά την αντίθεση των Ισπανών ο πρώην βασιλιάς φέρεται να σχεδιάζει να επιστρέψει στην Ισπανία το  ερχόμενο έτος.

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών δήλωσε στους Times ότι ο πρώην βασιλιάς για να ξαναχτίσει τη φήμη θα πρέπει να παραχωρήσει συνέντευξη, ώστε να δώσει εξηγήσεις, ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να τον εκθέσει σε άλλες νομικές διαδικασίες.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ