Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Τι απαντούν οι Nirvana στο μωρό από το «Nevermind» που τους μηνύει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο 30χρονος, Σπένσερ Έλντεν,  ο οποίος  είναι γνωστός ως Nirvana Baby προκάλεσε αίσθηση καταθέτοντας μήνυση σε βάρος της οικογένειας του Κερτ Κομπέιν και των επιζώντων μελών των Nirvana.

Ο Σπένσερ σε ηλικία τεσσάρων μηνών είχε ποζάρει για το εξώφυλλο του θρυλικού δίσκου των Nirvana «Nevermind» έναντι 200 δολαρίων, τα οποία εισέπραξαν οι γονείς του.

Σύμφωνα με τη «Τhe Guardian», ο 52χρονος ντράμερ-κιθαρίστας Ντέιβ Γκρολ, ο 56χρονος μπασίστας Κριστ Νοβοσέλιτς, η Κόρτνεϊ Λαβ -σύζυγος και κληρονόμος του αείμνηστου αρχηγού των Nirvana Κερτ Κομπέιν- και ο φωτογράφος του εξώφυλλου Κιρκ Γουέντλ προσπαθούν να απορρίψουν τους ισχυρισμούς του Σπένσερ Έλντεν, προκειμένου να «γλιτώσουν» την αποζημίωση ύψους 150.000 δολαρίων που αυτός ζητά.

Έχοντας καθοδήγηση από τους δικηγόρους τους, διατείνονται πως η μήνυση του 30χρονου θα έστεκε νομικά μόνο αν είχε κατατεθεί μέσα στα δέκα πρώτα χρόνια απ’ όταν ο Σπένσερ Έλντεν έμαθε για τη χρήση της φωτογραφίας του. Όπως αναφέρουν, η μήνυση «δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη», καθώς κατατέθηκε πολύ αργά.

Ο ισχυρισμός του Έλντεν ότι το εξώφυλλο του «Nevermind» αποτελεί προϊόν σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών χαρακτηρίζεται από τους δικηγόρους των Nirvana «μη σοβαρός».

Στην επίσημη απάντηση των Nirvana για την πολύκροτη υπόθεση της μήνυσης του Σπένσερ Έλντεν, σημειώνεται: «Ο Έλντεν εδώ και τρεις δεκαετίες εισπράττει κέρδη ως το “Nirvana Baby”». Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι ο 30χρονος ζωγράφος έχει τατουάζ το εξώφυλλο του «Nevermind» στο στήθος του. Mάλιστα, ο Ντέιβ Γκρολ, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε ο Σπένσερ Έλντεν πριν τέσσερις μήνες, δήλωσε τον Οκτώβριο: «Ο Σπένσερ έχει ένα τατουάζ “Nevermind”. Οπότε δεν μπορώ να πιστέψω όσα ισχυρίζεται για τη φωτογραφία του μουσικού άλμπουμ».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ