Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

«1-800-273-8255»: Το τραγούδι που βοήθησε στη μείωση των αυτοκτονιών σε εφήβους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα δείχνει ότι ένα τραγούδι βοήθησε στη μείωση των ποσοστών αυτοκτονιών εφήβων. Πρόκειται για το τραγούδι του Logic «1-800-273-8255» από το 2017 και ο τίτλος του είναι ο αριθμός τηλεφώνου της Εθνικής Γραμμής Πρόληψης Αυτοκτονιών.

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ) αποκαλύπτει ότι το τραγούδι του Logic ήταν το «το ευρύτερο και διαρκές μήνυμα πρόληψης αυτοκτονιών συνδεδεμένο άμεσα με μια ιστορία ελπίδας και ανάκαμψης».

Το βίντεο του τραγουδιού απεικονίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας μαθητής γυμνασίου που παλεύει με τη σεξουαλικότητά του. Υφίσταται σχολικό εκφοβισμό σε σημείο να σκέφτεται να αυτοκτονήσει, αλλά ελέγχει τον εαυτό του αφού καλεί μια τηλεφωνική γραμμή αυτοκτονίας για να μιλήσει με κάποιον.

Όταν ο Αμερικανός ράπερ Logic – του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Sir Robert Bryson Hall II- ερμήνευσε το τραγούδι στην τελετή απονομής των MTV VMA 2017 και στην τελετή απονομής των Grammy το 2018, σύμφωνα με τη μελέτη η Εθνική Γραμμή Πρόληψης Αυτοκτονιών των ΗΠΑ κατέγραψε αύξηση 6,9% στις κλήσεις, ενώ το ποσοστό αυτοκτονιών μειώθηκε στην ηλικία των 10 – 19 ετών κατά 5,5%.

Το τραγούδι, στο οποίο συμμετέχουν οι Khalid και Alessia Cara έχουν ακούσει μέσω streaming πάνω από 400.000.000 άτομα σε όλο τον κόσμο. «Το να γνωρίζω ότι η μουσική μου επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων, πραγματικά, αυτό με ενέπνευσε να γράψω το τραγούδι» είπε ο Logic στο CNN. «Το κάναμε με την καρδιά μας για να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους. Και το γεγονός ότι όντως συνέβη, αυτό είναι συγκλονιστικό» πρόσθεσε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ