Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Η 11η Δεκεμβρίου είναι η πιο συνηθισμένη μέρα για να χωρίσουν τα ζευγάρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνες δείχνουν ότι το 71% των γυναικών και το 56% των ανδρών προτιμούν να χωρίσουν με τον σύντροφο τους που δεν νιώθουν πολλά πράγματα, παρά να τον γνωρίσουν στην οικογένειά τους τα Χριστούγεννα.

Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου και πολλοί θέτουν στόχους ενόψει του νέου έτους ή ψάχνουν να απαλλαγούν από τις κακές συνήθειες που δεν θέλουν να «κουβαλήσουν» στη νέα χρονιά. Έρευνες δείχνουν πως ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια. Μάλιστα, η 11η Δεκεμβρίου είναι η μέρα που η πλειονότητα των ζευγαριών επιλέγει να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Η ψυχολόγος Dorree Lynn είπε στο ABC News: «Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα σχετικά με το δώρο και πόσο οικείο μπορεί να είναι αυτό. Ιδίως άνθρωποι που δεν βγαίνουν για πολύ καιρό. Φοβούνται επειδή δεν θέλουν να ασκήσουν πίεση στον άλλον, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να αισθάνονται σαν ανόητοι που δίνουν κάτι, αλλά δεν παίρνουν τίποτα πίσω».

Χωρισμοί στο… πρόγραμμα

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι το 71% των γυναικών και το 56% των ανδρών προτιμούν να χωρίσουν με έναν σύντροφο που δεν αισθάνονται και πολλά πράγματα γι αυτόν, παρά να τον πάρουν μαζί τα Χριστούγεννα και να τον γνωρίσουν στην οικογένειά του.

Μία αντίθετη άποψη, αναφέρει ότι οι χωρισμοί τον Δεκέμβριο θα πρέπει να γίνονται πριν από τις 6/12, διαφορετικά είναι πολύ κοντά στις γιορτές και μπορεί να θεωρηθεί «σκληρός». Εκτός από τις 11 Δεκεμβρίου, η επόμενη περίοδος για να χωρίσουμε με έναν σύντροφο, είναι τα μέσα Μαρτίου, καθώς είναι η περίοδος που όλοι εγκαταλείπουμε τις αποφάσεις που είχαμε πάρει για το νέο έτος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ