Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας του Louis Vuitton, Virgil Abloh

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από δυο χρόνια ο 41χρονος ιδρυτής της Off-White και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ανδρικής σειράς του οίκου Louis Vuitton, Virgil Abloh, πάλευε με τον καρκίνο, ωστόσο έχασε την μάχη βυθίζοντας στην θλίψη τον χώρο της μόδας.

Αντιμετώπισε μια σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα και τελικά νικήθηκε αλλά άφησε πίσω του μια πλούσια καριέρα. Έγραψε μάλιστα ιστορία ως ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής στις ανδρικές συλλογές του οίκου Louis Vuitton, αναλαμβάνοντας τον ρόλο από τον Kim Jones, ενώ η σταδιοδρομία του Virgil Abloh ξεκίνησε στον Οίκο Fendi το 2009 κάνοντας πρακτική μαζί με τον Kanye West.

Στην λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο

Η συνέχεια ήταν λαμπρή για τον ταλαντούχο σχεδιαστή. Ιδρυσε το brand, Off-White, ενός από τα πιο αγαπημένα labels της Gen Z, μια μάρκα πολυτελών ρούχων δρόμου που άλλαξε τους κανόνες στο street style. Το περιοδικό Times το 2018 τον συμπεριέλαβε στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο, ενώ το 2017 είχε κερδίσει το βραβείο του «Σχεδιαστή της Χρονιάς» στα βραβεία GQ.

«Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτά τα τρομερά νέα», έγραψε ο πρόεδρος του γκρουπ Bernard Arnault σε ένα δελτίο τύπου, «ο Virgil δεν ήταν μόνο ένας σχεδιαστής ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής, ήταν επίσης μια όμορφη ψυχή και ένας άνθρωπος με μεγάλη σοφία».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ