Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Βαλεντίνα Σαμπάιο: To τρανς μοντέλο που γράφει ιστορία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Βαλεντίνα Σαμπάιο κατακτά πρωτιές στον απαιτητικό χώρο της μόδας και κάνοντας το ανοίγει δρόμο για την τρανς κοινότητα, της οποίας είναι μέλος.

Η 25χρονη Βραζιλιάνα είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που περπάτησε για τη Victoria’s Secret, που πόζαρε για το Sports Illustrated και τη γαλλική έκδοση της Vogue. Πρόσφατα έγινε το πρόσωπο της νέας καμπάνιας του ιταλικού οίκου Armani.

sampaio met

H Βαλεντίνα έχει δηλώσει ότι από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι είναι διαφορετική. Σε ηλικία 8 ετών, η ψυχολόγος που την παρακολουθούσε ανακοίνωσε στους γονείς της ότι το παιδί τους είναι transgender. Σε ηλικία 12 ετών η ίδια αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της σε Βαλεντίνα. Όπως έχει πει, δεν δέχτηκε ποτέ μπούλινγκ και η οικογένειά της υπήρξε ιδιαίτερα υποστηρικτική.

sampaio b

Η πρώτη της δουλεια στον χώρο ήταν για μια συντηρητική εταιρεία ρούχων, η οποία την απέλυσε, όταν έμαθε ότι είναι τρανς. Τον Νοέμβριο του 2016 περπάτησε για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας της Βραζιλίας. Το 2017 έγινε ένα από τα πρόσωπα της L’oreal και έκτοτε η καριέρα της συνεχίζει να απογειώνεται.

sampaio

Η πρώτη καμπάνια της Σαμπάιο για τον οίκο Armani πρόκειται να είναι για το lipstick Lip Power. Η ίδια έχει δηλώσει ότι «Η πιο έντονη ανάμνηση που έχω είναι η μητέρα μου να φοράει το κόκκινο κραγιόν της».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ