Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Έιμι Γουάινχαουζ: «Χρυσάφι» πωλήθηκε σε δημοπρασία το φόρεμα από την τελευταία εμφάνιση της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν συνολικά σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε με κομμάτια από την προσωπική συλλογή της Έιμι Γουάινχαουζ .

Ως κορυφαίο κομμάτι αυτής της δημοπρασίας αναδείχτηκε ένα φόρεμα της διάσημης τραγουδοποιού που έφυγε από ζωή στα 27 της χρόνια, το οποίο αποκτήθηκε έναντι 243.000 δολαρίων! Δεν ήταν βέβαια ένα οποιοδήποτε φόρεμα αλλά εκείνο που φόρεσε η πρόωρα χαμένα ερμηνεύτρια στην τελευταία ζωντανή της εμφάνιση, τον Ιούνιο του 2011, έναν μήνα δηλαδή πριν τον τραγικό θάνατό της, που ήρθε ως συνέπεια της μακροχρόνιας χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών.

Συνολικά δημοπρατήθηκαν περίπου 800 κομμάτια που σχετίζονταν άμεσα με την σύντομη ζωή και την μεγαλειώδη καριέρα που κατάφερε να διαγράψει κατά την διάρκειά της. Τα ρούχα και τα αξεσουάρ της Έιμι Γουάινχαουζ ήταν εκείνα τα οποία προσέλκυσαν, κατά κύριο λόγο, το ενδιαφέρον αυτών που συμμετείχαν στη δημοπρασία. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν ο κόκκινη τσάντα Moschino, σε σχήμα καρδιάw, με την οποία είχε εμφανιστεί στην τελετή απονομής των Βρετανικών Μουσικών Βραβείων το 2007 και έπιασε 204.800 δολάρια αλλά και ένα Dolce & Gabbana φόρεμά της με χρυσές φλόγες που πωλήθηκε 150.000 δολάρια, 30 φορές πάνω από την αρχική τιμή εκτίμησής του.

Υψηλή τιμή, έπιασαν επίσης το μαυρό – μπεζ σύνολο  που φόρεσε στην εμφάνισή της στον εορτασμό των 90ών γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα (121.000 δολάρια), μία μεταλλική πινακίδα που έγραφε Camden Square και είχε χαραγμένες πάνω της χειρόγραφες σημειώσεις που είχαν γραφτεί λίγο μετά τον θάνατό της (19.200 δολάρια).

Το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από την δημοπρασία θα διατεθούν για την στήριξη των σκοπών του Ιδρύματος που έχουν δημιουργήσει στη μνήμη της οι γονείς της Γουάινχάουζ για την στήριξη εξαρτημένων ατόμων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ