Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η πρόεδρος προτιμά το αεροπλάνο για ταξίδι διάρκειας 19 λεπτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατασπατάληση πόρων και αδιαφορία για το οικολογικό αποτύπωμά της, καταλογίζει στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογούμενων, Μάικλ Γιάγκερ, με αφορμή το γεγονός ότι η πρόεδρος της ΕΕ χρησιμοποίησε αεροσκάφος για να ταξιδέψει από την Βιέννη στην Μπρατισλάβα.

Το ταξίδι έγινε τον Ιούνιο και όπως δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογούμενων, η κυρία φον ντερ Λάιεν επέλεξε να κάνει τη διαδρομή με αεροπλάνο. Η πτήση Βιέννη-Μπρατισλάβα διαρκεί μόλις 19 λεπτά και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο χωρίς να ταλαιπωρηθεί, ούτε να καθυστερήσει.

Αυτό ήταν «οικολογικό αμάρτημα», είπε στην Bild ο κύριος Γιάγκερ, προσθέτοντας ότι το ταξίδι «κόστισε πολλά χρήματα από φόρους και χρόνο για τις μετακινήσεις από και προς τα αεροδρόμια, όπως και πολλή αξιοπιστία»

Η βουλευτής του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Γιάνα Σίμκε, δήλωσε από την πλευρά της ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «αν θέλει την αλλαγή πρέπει να δίνει το παράδειγμα».

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε ότι «την συγκεκριμένη χρονική στιγμή η πρόεδρος είχε να ταξιδέψει σε επτά χώρες σε δύο μέρες. Εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, αλλά υλικοτεχνικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ