Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Τούρκοι εθνικιστές προπηλάκισαν αμερικανούς στρατιώτες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου Τούρκοι εθνικιστές προπηλάκισαν Αμερικανούς στρατιώτες, που είχαν βγει με άδεια στην πόλη, φορώντας τους κουκούλες στο κεφάλι. Οι εθνικιστές διαμαρτύρονταν για την παρουσία του αμφίβιου πλοίου διοίκησης «USS Mount Whitney» του αμερικανικού 6ου Στόλου.

TOYRK2
TWITTER

Το περιστατικό συνέβη από μέλη της αυτοπροσδιοριζόμενης ως αριστερής εθνικιστικής οργάνωσης «Ένωση Νεολαίας Τουρκίας» (TGB). Μετά από το επεισόδιο, η οργάνωση ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες από τον προπηλακισμό των αμερικανών στρατιωτών, συνοδευόμενες από το εξής μήνυμα:

«Δεν μπορούν να έρχονται με τις ματωμένες μπότες τους για να μολύνουν την πατρίδα μας. Οι Αμερικανοί στρατιώτες είναι οι δολοφόνοι εκατομμυρίων μουσουλμάνων και είναι ο κύριος υποστηρικτής των τρομοκρατών που πυροβολούν τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν θα περάσουν τα σχέδια χάους των ΗΠΑ».

Τα μέλη της ίδιας οργάνωσης, πάντως, είχαν προβεί σε παρόμοια ενέργεια και το 2014, και πάλι εναντίον πληρώματος αμερικανικού πολεμικού – τότε του «USS Ross» – κατά την επιστροφή του από άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα.

ploio2
TWITTER

H «Ένωση Νεολαίας Τουρκίας» πρόσκειται στο «Κόμμα Πατρίδας» του Ντογού Περίντσεκ, ο οποίος αυτοπορσδιορίζεται στο χώρο της κεμαλικής εθνικιστικής αριστεράς και, πολλές φορές, έχει υποστηρίξει τις πολιτικές τού Ερντογάν.

Βεντέτα από το 2003

Το πρόσφατο περιστατικό παραπέμπει στο επεισόδιο που είχε σημειωθεί στις 4 Ιουλίου του 2003, μεταξύ του αμερικανικού στρατού και τούρκων στρατιωτών στην πόλη Σουλεϊμάνιγε του Βορείου Ιράκ. Τότε, άνδρες του αμερικανικού στρατού και Κούρδοι Πεσμέργκα είχαν πάρει αιχμάλωτους 11 τούρκους στρατιώτες, δένοντας πισθάγκωνα τα χέρια τους και καλύπτοντας το κεφάλι τους με τσουβάλια. Τελικά, οι Τούρκοι απελευθερώθηκαν, αφού κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν επί 60 ώρες. Το περιστατικό του 2003 είχε εξοργίσει τότε την Τουρκία, ενώ έρχεται στην επιφάνεια κάθε φορά που εντείνεται στη χώρα η αντιαμερικανική ρητορική.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ