Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Κίνα: Προκαλεί τρόμο η κυβερνητική οδηγία προς τους πολίτες να στοκάρουν τρόφιμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Κίνα κάλεσε τους πολίτες να στοκάρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς η κακοκαιρία, οι ελλείψεις σε καύσιμα και οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας απειλούν να προκαλέσουν έντονα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Γεγονός που πυροδότησε έντονες ανησυχίες για το τι πραγματικά συμβαίνει στην αχανή χώρα και τα πιθανά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο πληθυσμός.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέδωσε οδηγία προς τις τοπικές κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν τους πολίτες να αποθηκεύσουν «είδη καθημερινής ανάγκης», μεταξύ αυτών λαχανικά, λάδι και πουλερικά, προκειμένου «να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της καθημερινότητας».

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ζήτησε επίσης από τις τοπικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα έχουν επαρκείς προμήθειες στη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα και να παρεμβαίνουν για την σταθεροποίηση των τιμών. Οι Κινέζοι τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουν τις τιμές των λαχανικών να αυξάνονται καθώς οι ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταστροφές στις καλλιέργειες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες για τη σοβαρότητα των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες. Ένας χρήστης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Weibo, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα, έγραψε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση δεν μας είπε να στοκάρουμε αγαθά ούτε όταν ξέσπασε η πανδημία, στις αρχές του 2020»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ