Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ολλανδία: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός καθώς η πανδημία καλπάζει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, μεταξύ άλλων την επιστροφή της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους δημόσιους κλειστούς χώρους και στα καταστήματα.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία, ο Μαρκ Ρούτε συνέστησε στους πολίτες την τηλεργασία και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τις ώρες αιχμής. Την επόμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση ενδέχεται να αποφασίσει εάν θα διευρύνει τη χρήση του υγειονομικού πάσου στους χώρους εργασίας, είπε επίσης ο Ρούτε.

Η κυβέρνηση επανέφερε, επίσης, τον κανόνα κοινωνικής αποστασιοποίησης του 1,5 μέτρου, ενώ η υποχρέωση της επίδειξης ενός υγειονομικού πάσου θα επεκταθεί σε χώρους, όπως τα μουσεία και οι εξωτερικοί χώροι των εστιατορίων.

Τα κρούσματα νέου κορονοϊού στην Ολλανδία καταγράφουν αύξηση εδώ κι έναν μήνα, αφότου τα περισσότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ήρθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό έχει ως συνέπεια πολλά νοσοκομεία να περικόψουν άλλες υπηρεσίες για να εξυπηρετούν τα περιστατικά covid.

Ο Μάρκ Ρούτε κάλεσε όλους τους Ολλανδούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να συνεχίζουν να εφαρμόζουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής και να μένουν στα σπίτια τους, εάν εκδηλώνουν συμπτώματα πιθανής μόλυνσης.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας συνέστησαν, νωρίτερα, αναμνηστικές δόσεις για τους ενήλικες άνω των 60 ετών. Περίπου το 84% του ενήλικου πληθυσμού της Ολλανδίας έχει εμβολιαστεί. Η Ολλανδία κατέγραψε κατά μέσο όρο 7.711 νέα κρούσματα την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, έναν αριθμό αυξημένο κατά 39% σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ