Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Πρωτοφανής ομίχλη σε ύψος 120 μέτρων κάλυψε τη Μόσχα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυκνή ομίχλη κάλυψε τη ρωσική πρωτεύουσα, με τα πολυώροφα κτίρια της να ξεπροβάλλουν σε ύψος 120 μέτρων.

Το ανώτερο όριο της ομίχλης βρίσκεται κάτω από τον πύργο του τηλεοπτικού σταθμού Ostankino, με τα σύννεφα να καλύπτουν την πόλη σε ύψος 120 μέτρων. Αυτό ανέφερε στο πρακτορείο TASS το γραφείο Τύπου του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου (RTRS).

«Το μοναδικό αυτό φαινόμενο μπορεί να το δει κανείς από τον χώρο παρατηρητηρίου του πύργου τηλεόρασης Ostankino και να παρατηρήσει τα σύννεφα που κατεβαίνουν στο έδαφος. Έτσι μοιάζει η ομίχλη που τυλίγει την πρωτεύουσα. Το άνω άκρο της φθάνει σε ύψος περίπου 120 μέτρων, ενώ τα πολυώροφα κτίρια που ξεπροβάλλουν από την ομίχλη φαίνονται καθαρά» ανέφερε το γραφείο Τύπου του τηλεοπτικού σταθμού .

Διευκρίνισε επίσης ότι τέτοια καιρικά φαινόμενα μπορούν να παρατηρηθούν στον πύργο Ostankino «μόνο λίγες φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη».

«Την 1η Νοεμβρίου επικρατούσε αίθριος καιρός, <…> γεγονός που οδήγησε σε απότομη ψύξη του εδάφους και σχηματισμό ομίχλης. Σύμφωνα με τον Σεργκέι Ρομπίτελεφ, υπεύθυνο για τον μετεωρολογικό εξοπλισμό του πύργου Ostankino, η ομίχλη σχηματίζεται τη νύχτα, όταν ο καιρός είναι καθαρός και ο άνεμος ασθενής και φτάνει στη μέγιστη ανάπτυξή της την αυγή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του σταθμού «η ομίχλη αναμένεται ήδη να διαλυθεί σύντομα: μόλις η ατμοσφαιρική πίεση αρχίσει να πέφτει, ο άνεμος θα ενισχυθεί, θα γίνει πιο θερμός και αντί για ομίχλη θα πέσει βροχή. Και η ομίχλη με τη μορφή σύννεφων θα επιστρέψει στο συνηθισμένο της ύψος, έως και 1-1,5 χιλιόμετρα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ