Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις στην Καμπούλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 τραυματίσθηκαν από δύο εκρήξεις που έγιναν στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της Καμπούλ, όπως δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν.

Οι εκρήξεις έγιναν στο Πανεπιστημιακό Στρατιωτικό Νοσοκομείο «Νταούντ Χαν», που βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου στεγάζονται οι ξένες διπλωματικές αποστολές, λίγο έξω από την Καμπούλ. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από άνδρες των ειδικών δυνάμεων του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

Εργαζόμενος στο νοσοκομείο, που κατάφερε να διαφύγει, δήλωσε ότι άκουσε μία μεγάλη έκρηξη και ύστερα από καταιγισμό πυρών. Δέκα λεπτά αργότερα έγινε άλλη μία ισχυρότερη έκρηξη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αρκετοί από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε γειτονικό πολιτικό νοσοκομείο και σε εγκαταστάσεις της ανθρωπιστικής ΜΚΟ “Emergency” και ορισμένοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Το Στρατιωτικό Νοσοκομείο «Νταούντ Χαν» έχει γίνει στόχος και στο παρελθόν. Το 2011 δύο καμικάζι, που συνδέονταν με τους Ταλιμπάν, αυτοανατινάχθηκαν μέσα στο νοσοκομείο παρασύροντας στο θάνατο έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26. Το 2017 ένοπλοι εισέβαλαν στο νοσοκομείο σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους στη διάρκεια εξάωρης κατάληψης των εγκαταστάσεων, που έληξε με την εξουδετέρωση των δραστών από άνδρες των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας. Για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει την ευθύνη ο ISIS.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ