Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Oλλανδία: Ουρές κόσμου για να θαυμάσουν σπάνιο φυτό σε σχήμα πέους (φωτό+video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φρενίτιδα επικρατεί στην Ολλανδία, καθώς πλήθος κόσμου συρρέει στο βοτανικό κήπο του Λάιντεν για να θαυμάσει από κοντά ένα τεράστιο ανθισμένο φυτό με φαλλικό σχήμα, γνωστό ως «φυτό πέος», το οποίο ανθίζει κάθε 20 χρόνια περίπου!

@plantwithroosCheck out this Amorphophallus decus-silvae in bloom for the first time in 24 years, and the 3r time EVER in Europe. It’s a very special, smelly day😅

♬ original sound – Plant with Roos

Η επιστημονική ονομασία του είναι «Amorphophallus decus-silvae» και μεταφράζεται σε «άμορφο πέος» αφού θυμίζει ανδρικό αναπαραγωγικό όργανο σε στύση, ενώ αναδίδει μια αποκρουστική οσμή σάπιου κρέατος.

@plantwithroosA week after opening the Penis plant bloom is all shrivelled up, but it’s all over the news abroad! Here’s an update 👌🏻🍆 ##amorphophallus

♬ original sound – Plant with Roos

Σύμφωνα με τον διευθυντή του βοτανικού κήπου του Πανεπιστημίου του Λάιντεν, Ρότζιερ φαν Φουγκτ, είναι η τρίτη φορά που ένα τέτοιο φυτό ανθίζει στην Ευρώπη και η πρώτη στο συγκεκριμένο κήπο πριν από 24 χρόνια. Το συγκεκριμένο μετέφερε στο Λάιντεν ο εθελοντής Ρούντμερ Πόστμα, που το φρόντισε μέχρι που άρχισε να μπουμπουκιάζει.

Πρόκειται για ένα σπάνιο ενδημικό φυτό των τροπικών δασών της Ινδονησίας, που ανθίζει περίπου κάθε δύο δεκαετίες! Γι’ αυτό –πάρα την απαίσια μυρωδιά του– προσελκύει τόσους επισκέπτες που σπεύδουν να ποζάρουν δίπλα του στο φακό.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ