Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Απάτη εκατομμυρίων με το κρυπτονόμισμα Squid

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απάτη αποδείχτηκε το ψηφιακό νόμισμα που ονομάστηκε SQUID και στηρίχθηκε στην κορεατική σειρά Squid Game, από την οποία κάποιοι επιτήδειοι έβαλαν στο χέρι πάνω από δύο εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες μέρες.

Τι ακριβώς συνέβη

Οι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι την δημοφιλή κορεατική σειρά, που θεωρείται η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών στην πλατφόρμα Netflix, έριξαν στην αγορά ένα κρυπτονόμισμα, που το ονόμασαν SQUID. Ένα εικονικό νόμισμα με το οποίο μπορούσε κάποιος να πληρώσει για online παιχνίδια, που συνδέονται με τη δημοφιλή σειρά.

Οι λάτρεις της σειράς και όσοι είδαν μία ευκαιρία για γρήγορο πλουτισμό έσπευσαν να το αγοράσουν, με αποτέλεσμα η αξία του κρυπτονομίσματος να αυξηθεί μέσα σε λίγες μέρες κατά 2.500%.

Οι επενδυτές δεν πρόσεξαν ούτε τα εμφανή ορθογραφικά λάθη στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από τους απατεώνες – ιστοσελίδα που στο μεταξύ κατέβηκε – ούτε έδωσαν σημασία στο γεγονός ότι μπορούσαν μόνο να αγοράσουν και όχι να πουλήσουν το κρυπτονόμισμα.

Η άνοδος και η πτώση του κρυπτονομίσματος

Ξαφνικά όμως οι απατεώνες τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια των επενδυτών. Η αξία του ψηφιακού νομίσματος εκμηδενίστηκε και χθες έφτασε από τα 2,861 δολάρια στο μηδέν. Πώς έγινε αυτό; Οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος ρευστοποίησαν όσα νομίσματα είχαν στην κατοχή τους με αντάλλαγμα πραγματικό χρήμα...

Σύμφωνα με την CoinmarketCap, οι επιτήδειοι που έριξαν στην αγορά το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα έκλεψαν από τους αφελείς επενδυτές 2,1 εκατομμύρια δολάρια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ