Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Κίνα: Η πανδημία της χτυπάει και πάλι την πόρτα, επαγρύπνηση στα λιμάνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου λαμβάνουν οι κινεζικές αρχές για να θέσουν υπό έλεγχο ένα διαφαινόμενο νέα κύμα της πανδημίας, καθώς πολλά από τα κρούσματα εντοπίζονται στα λιμάνια της Κίνας.

Περίπου 377 κρούσματα από εγχώρια μετάδοση με επιβεβαιωμένα συμπτώματα έχουν καταγραφεί από τις 17 ως τις 29 Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Η Κίνα έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από ξεσπάσματα της πανδημίας αυτή τη χρονιά από τότε που περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση του κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο στις αρχές του 2020. Πάντως ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες.

Ωστόσο, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος ερευνά τους τρόπους συνύπαρξης με τον κορονοϊό η Κίνα έχει διατηρήσει την πολιτική της μηδενικής ανοχής και κάνει έκκληση για επαγρύπνηση στις περιοχές γύρω από τα σύνορά της και στα λιμάνια για να προληφθεί μια εισαγωγή κρουσμάτων από ταξιδιώτες που εισέρχονται στο έδαφός της.

Η Χέιχε, μια μικρή βορειοανατολική πόλη με 1,3 εκατομμύριο κατοίκους που βρίσκεται στην κινεζική πλευρά του ποταμού Αμούρ, στο σύνορο με τη Ρωσία, κατέγραψε 26 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης στις 29 Οκτωβρίου, μια σημαντική αύξηση από τα 9 που είχε καταγράψει στις 28 Οκτωβρίου και από το μόλις ένα στις 27 .

Πολλές εγχώριες μολύνσεις που έχουν εντοπιστεί στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της Κίνας από τις 17 Οκτωβρίου μπορούν να αποδοθούν σε μια πηγή του ιού που μεταφέρθηκε στη χώρα από το εξωτερικό.

Η Κίνα στοχεύει στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού παιδιών ηλικίας από τριών έως 11 ετών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου με εξαίρεση όσους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που καθιστά πιθανόν επικίνδυνο τον εμβολιασμό τους.

Ήδη έχει πλήρως εμβολιάσει περίπου το 75,8% του πληθυσμού της του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων και χορηγεί αναμνηστική δόση σε όσους πληρούν τα κριτήρια.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ