Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Υεμένη: Πολύνεκρη επίθεση με αυτοκίνητο-βόμβα στο αεροδρόμιο του Άντεν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουλάχιστον δώδεκα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο αεροδρόμιο του Άντεν, της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης της Υεμένης, όπου εδρεύει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση. Αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των τραυματιών και η κατάστασή τους.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Η πόλη έχει γίνει στόχος πολλών επιθέσεων, που αποδίδονται από την κυβέρνηση τους αντάρτες Χούθι. Για ορισμένες έχει αναλάβει την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση αυτή ήταν η φονικότερη που έχει σημειωθεί στο Άντεν μετά από εκείνη του Δεκεμβρίου του 2020, και πάλι στο αεροδρόμιο της πόλης, λίγη ώρα αφότου έφτασαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Τότε είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 26 άνθρωποι και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν.

Νωρίτερα σήμερα τρία αδελφάκια σκοτώθηκαν και άλλα τρία παιδιά τραυματίστηκαν από οβίδα που έπεσε στην Ταέζ, στη νοτιοδυτική Υεμένη. Το πρακτορείο Saba κατηγόρησε τους Χούθι ότι «βομβάρδισαν τη συνοικία αλ Καμπ, σκοτώνοντας τρία παιδιά και τραυματίζοντας άλλα τρία, εκ των οποίων το ένα ακρωτηριάστηκε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ