Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Οι G20 στηρίζουν τη συμφωνία για τη φορολόγηση των πολυεθνικών επιχειρήσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, από τις μέχρι τώρα εργασίες της G20 με θέμα την οικονομία και την παγκόσμια υγεία προκύπτει ότι εκφράστηκε ευρεία στήριξη στην πρόταση να επιβληθεί φόρος της τάξης του 15%  στις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Μάλιστα το μέτρο  αναφέρει το Reuters ότι μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή του 2023.

Σήμερα την ανοικτή στήριξή τους εξέφρασαν, μεταξύ των άλλων, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Νότια Κορέα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι “η διεθνής κοινότητα, χάρη στην συμφωνία για τη φορολόγηση των πολυεθνικών επιχειρήσεων, θα στηρίξει τους ανθρώπους φροντίζοντας ώστε οι επιχειρήσεις να συμβάλουν με το ποσοστό που τους αναλογεί”.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πολλές χώρες εξέφρασαν την στήριξή τους στην πρωτοβουλία της ιταλικής προεδρίας της G20, με στόχο την δημιουργία επιχειρησιακής δύναμης για την υγεία και την οικονομία, η οποία να ευνοήσει μια στενότερη συνεργασία των δυο αυτών τομέων.

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, κατά την διάρκεια των εργασιών, αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ